Splinternieuwe E1 werkt zich naar twee overwinningen in vier dagen!

15 juni 2015

Nou, de selectietrainingen zijn weer achter de rug, de rook opgetrokken en de zomerstop staat voor de deur. Maar niet voordat de nieuwe E1, voor het goede gevoel, nog even twee wedstrijdjes met elkaar heeft gespeeld. Woensdag werd er al 3-2 gewonnen van de nieuwe Nieuwkoop E1, op zaterdag stond de nieuwe SCH'44 E1 tegenover de Herthanen. En zo'n nieuw team bij mekaar is toch waanzinnig wennen. Want de negen spelers komen uit liefst vier verschillende teams: E1, E2, E3 en F1. Maar één ding hebben alle negen spelers gemeen: fanatieke, leergierige mannetjes die het volgende seizoen een volgende stap willen maken in hun voetbalontwikkeling. En dat gaan ze zeker doen!

Zonder de afwezige Melle van der Linden (woensdag nog één van de doelpuntenmakers) werd op een druilerige zaterdag afgetrapt onder leiding van de ervaren Rene 'Witte' Stokhof. En de Vinkeveners hadden het best lastig in de eerste 10 minuten. SCH zette goed druk, terwijl de prima keepende Rens van der Moolen (zoals dat bij Hertha graag gezien wordt) vooral besloot om vanuit achter op te bouwen via backs Jaydi Smit en 'onze Witte', Sander van Senten. Uit de druk van de bezoekers uit Harmelen kwam ook een verdiende goal: 0-1. Daarna werd er zo nu en dan de lange bal gehanteerd om onder de druk vandaan te komen en dat had resultaat. Tygo Woudstra en Daan van Rossum waren fanatiek aan het jagen, wat resulteerde in een te korte terugspeelbal. Tsja, dát moet je nou net niet doen wanneer de gewiekste Mike van Boxtel in de buurt is: Mike pikte de bal op, omspeelde eenvoudig de keeper en zorgde voor de gelijkmaker. Desalniettemin speelde Hertha alles behalve vlekkeloos, met een 1-2 ruststand tot gevolg.

In de rust werd afgesproken om elkaar even wat meer te helpen: verdedigers helpen de aanvallers meer met de opbouw en de aanvallers zakten sneller in om de verdediging te ondersteunen. Met het windje in de rug, dan maar volle bak er tegenaan. Door compacter te voetballen konden de Herthanen elkaar veel makkelijker bereiken. Met nauwkeurige passes konden de aanvallers veel meer hun ding doen dan voor de rust. Daan profiteerde daarvan en gaf een goede steekpass op Sander die doorliep en keurig de bal binnen schoof. Niet veel later, liet Sander nadrukkelijk zien zich toch erg thuis te voelen in de voorhoede. Na een goede pass van Tygo schoot Sander hard op de lat, maar dus geen doelpunt. Daan, erg op stoom in de tweede helft, maakte een goede actie op links en gaf strak voor waardoor Sander zijn tweede en dus ook de voorsprong binnen kon tikken. De voorsprong was nou niet het signaal om verdedigend te gaan voetballen, want aanvallen is toch veel leuker? Tijn Eekhoudt liet vlak voor tijd nog eventjes zijn klasse zien. Aangespeeld met een man in zijn rug, die eventjes aan de kant zetten, tussen twee man door dribbelen en koeltjes afronden in linker benedenhoek. Bijna zorgde aanvoerder Alfie Irving nog voor een spectaculair slotstuk. Na een goede corner vloog Alfie werkelijk richting de bal, kopte snoeihard in, maar raakte jammer genoeg de paal.

Na een mindere beginfase, bleven de Brouwer-boys toch hard werken en dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een overwinning. Nu gaan de mannen op vakantie, genieten van hun welverdiende rust, om halverwege Augustus weer topfit aan de start te staan van, naar wat het lijkt, een hartstikke leuk seizoen!