Hertha B1 - 't Gooi B1 4-1

29 maart 2015

De wedstrijd stond eigenlijk gepland op veld 6, maar doordat de wedstrijd van de B2 uitviel konden we op veld 2 spelen. 't Gooi, nummer twee op de ranglijst, kon wel eens een lastige partij worden. Maar de eerste helft tegen Wasmeer zat nog vers in het geheugen en iedereen was het ermee eens dat er iets goed te maken viel. De lijst met geblesseerden was alleen erg lang. Sjoerd, Julian, Thierry, Ferdi en Maikel. Gelukkig was Wouter weer hersteld. Sverre speelde mee met de A1. Dennis, Martijn en Jesley kwamen ons versterken. Jay zou 1 helft spelen omdat hij ook nog niet helemaal fit was. Kortom geen ideale omstandigheden. Op tijd floot scheidsrechter Jan van Eijk voor het begin van de wedstrijd. Hertha begon met veel inzet aan de wedstrijd. Toch wist 't Gooi in die eerste fase van de wedstrijd te scoren en keken we al binnen vijf minuten tegen een achterstand aan. Hertha liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en bleef voetballen. In de tiende minuut wist Jesley na een assist van Rene de gelijkmaker te scoren. Er was vechtlust en er werd geknokt om de bal. Zo verstreek de eerste helft. Het positiespel kwam er wat minder uit maar dit werd ruimschoots goed gemaakt door de inzet. Met deze gelijke stand werd de rust bereikt. Jay en Bjorn werden gewisseld voor Maarten en Martijn. De tweede helft speelde Hertha voor de wind en dat was zeker een voordeel. Er werd beter gecombineerd dan in de eerste helft. Ook nu weer rond de tiende minuut was het Jesley die de bal van rechts voor het doel passte. Daar wist Dennis met een hard schot het team op voorsprong te brengen. 't Gooi raakte hierdoor wat aangeslagen en het team draaide minder goed dan in de eerste helft. Hertha daarentegen kreeg steeds meer de spreekwoordelijke vleugels. Heel langzaam kon er aan een overwinning worden gedacht. En al helemaal toen Jesse met een daverend afstandsschot de doelman van 't Gooi passeerde. Nu kon het bijna nier meer mis gaan. 't Gooi had de handdoek al in de ring geworpen. Maar deze stand was nog niet de eindstand. Vlak voor het einde van de wedstrijd was het Jesley, met een al dan niet geplande doelpoging, die met een lob de bal over de keeper passte en de eindstand van 4-1 aantekende. Een mooie winst die tot stand kwam door motivatie en inzet. Waarvoor de complimenten heren. Ook een compliment naar de drie invallers Dennis, Jesley en Martijn. Zij speelden een prima wedstrijd.