Hertha F3 maakt vorderingen ondanks verlies!!!

24 november 2014

Zaterdag 1 november mocht Hertha F3 thuis aantreden tegen de jongens van Amstelveen F3. Een gezien de stand op de ranglijst een min of meer gelijkwaardige tegenstander.

Na de hele goede trainingsweek schoot de F3 uit de startblokken en werd de tegenstander al snel onder druk gezet op eigen helft. Dit resulteerde in een aantal kleine schietkansjes, maar helaas gingen die er niet in.

Uiteindelijk wist Amstelveen iets meer van zich af te bijten en kreeg het door slordigheden van de Hertha mannen, een aantal kansen. Keeper Mike ranselde alles uit zijn doel, maar moest zich na 10 minuten gewonnen geven om een mooi schot. 0-1.

Hertha was even minder scherp en dat leidde tot een aantal keer balverlies in de opbouw. Amstelveen profiteerde direct en bouwde de voorsprong uit naar 0-3.

Toch kreeg ook Hertha nog een aantal goede mogelijkheden op een betere score, maar jammer genoeg gingen deze er niet in.

Rust 0-3

Na een peptalk van de trainer gingen mannen weer door met goed veldspel. Daaruit scoorde Kick met een mooi schot de 1-3.

Hertha was de tweede helft de bovenliggende partij en kreeg vele mogelijkheden om te scoren, echter de jongens mistten scherpte in de afronding en de keeper van Amstelveen had een hele goede dag.Een hele fraaie aanval kwam bij Kiero terecht die kiezelhard uithaalde, helaas op de paal. Dat had een beter lot verdiend.

Uiteindelijk maakte Amstelveen uit een tegenaanval de 1-4 en dus de beslissing.Bij het laatste fluitsignaal waren de jongens moegestreden en teleurgesteld over het resultaat.

De getoonde strijdlust, het goede veldspel geven aan dat de jonge Vinkeveense helden iedere week weer stappen maken en daarmee is de volgende winstpartij niet meer ver weg.

Misschien komende zaterdag al uit tegen Roda’23.