Kan Hertha de eerste winst van het seizoen pakken? (vv Uno 1 – Hertha 1)

11 september 2023

In de tweede ronde van de beker was Hertha op bezoek bij vv Uno in Hoofddorp. Na een oefenwedstrijd gelijk te hebben gespeeld en de eerste bekerwedstrijd te hebben verloren is het nu wel tijd voor een wedstrijd die wordt gewonnen.

Uno is een redelijk onbekende tegenstander voor Hertha, één keer eerder tijdens een “corona-seizoen” zat Hertha bij Uno in de competitie en werd bij Uno met 2-5 gewonnen, net voordat het seizoen vroegtijdig stopte.

Uno gaat komend seizoen in de vijfde klasse uitkomen en met een behoorlijk vernieuwd team gaan zij proberen om de bovenste plekken te strijden. Voor hen dus een mooie kans om zich te meten met een vierde klasseploeg. Voor Hertha was het dus geen uitgemaakte zaak dat ze in de bloedhitte even de drie punten zouden meenemen vanuit Hoofddorp. Daarnaast moest Hertha een aantal jongens vanuit het tweede vragen om aan te sluiten na hun eigen wedstrijd, door vele afwezigen aan de Hertha kant.

De supporters hadden een mooi plekje in de schaduw gevonden en waren helemaal klaar voor de wedstrijd.

Opstelling: Regi (K), Kasper, Donny, Dennis, Niels Schaap, Delano, Danilo, Niels Maas, Sep ©, Mike, Neville.

De eerste helft

Door de hitte, met daarbij de bijna lege bank, werd het strijdplan iets anders dan normaal. Zeker als je de grote jongens van Uno het veld op ziet lopen, is het belangrijk om je energie goed te gebruiken.

Hertha start de wedstrijd met veel balbezit, maar is erg slordig. Ondanks de slordigheden weet Hertha de druk snel op te voeren en binnen 4 minuten de score te openen. Na een paar speldenprikjes in de eerste minuten, weet Niels Maas de bal vanuit een moeilijke hoek (via de keeper) binnen te schieten, 0-1!

Hertha blijft slordig in balbezit. Door deze slordigheidjes weet Uno in de omschakeling meerdere keren gevaarlijk te worden en had het zomaar de gelijkmaker kunnen maken. Regi weet een aantal keer te redden en zorgt er zo voor dat Hertha op voorsprong blijft. Daarnaast was het baltempo vrij laag en stond Hertha positioneel niet goed, maar dat kan ook komen door het stroeve veld en de warmte.

Uno stond erg compact en probeerde vooral het middenveld van Hertha dicht te houden, zodat Hertha via de flanken zou moeten komen. Echter, in de 13e minuut maakt Mike een loopactie in de diepte en weet Donny vanaf de achterste linie het compacte middenveld over te slaan en Mike te bereiken. Ondanks dat Mike de bal rond de 16 meter kon aannemen, moest hij nog wel een directe tegenstander voorbij spelen voordat hij de goal kon maken. Hij was de verdediger na zijn actie helemaal kwijt en kon zo zijn goaltje meepikken. 13 minuten gespeeld 0-2!

De grote en snelle aanvallers van Uno bleven in de omschakeling gevaarlijk, omdat Hertha nog steeds zoekende was naar de juiste positionering. Zo weet Uno in de 21e minuut de 1-2 te maken, door een sterke actie van de spits, die een doorgelopen middenvelder kan bereiken. Daarna komt Uno zelfs op gelijke hoogte, doordat de verdediging van Hertha tijdens een vrije trap staat te slapen. De

voorgegeven vrije trap komt bij twee Uno spelers terecht, waar maar één Hertha speler in de buurt is te vinden.

Hertha weet dat het een stuk beter kan en gaat zodoende gewoon weer verder waar het mee bezig was. Positioneel werd eindelijk een stap gemaakt, waardoor Uno in de omschakeling minder gevaarlijk kon zijn en ook de slordigheden gingen er wat meer uit. Dit werd aan het einde van de eerste helft nog beloond met een voorsprong. Waar de aanval aan de rechterkant was opgezet, wordt de bal geopend naar links op Mike. Mike kijkt geduldig en ziet dat Neville ruimte heeft net achter de verdediging. Met een goede voorzet en ook aanname schuift Neville de bal rustig in de korte hoek. Mooie goal, vanuit een mooie aanval. De stand met rust 2-3.

Tweede helft

De opmerking in de kleedkamer was simpel: hou geduld en wees zuinig in balbezit!

Danilo maakt plaats voor Tom, nu mag hij de hitte gaan trotseren.

Zo was het spelbeeld in de tweede helft ook anders dan de eerste helft. Hertha was bijna de gehele tweede helft aan de bal en wist Uno langzaam naar achter te drukken. Hertha was wat minder slordig en stond positioneel een stuk beter. Het baltempo was nog steeds vrij laag, maar Uno gaf ook weinig druk op de bal.

Neville wist in de 58e minuut zijn tweede goal te maken. Vanuit het middenveld werd geprobeerd de aanvallers te bereiken. Een afgeslagen bal kwam bij Delano in zijn voeten, die een steekbal tussendoor geeft op Neville. Neville speelde zijn directe tegenstander uit en schuift de bal vanaf randje 16 in de verre hoek. Net als zijn eerste goal maakt hij hem koelbloedig af. 2-4 is de stand!

In de 62e minuut mag Neville na twee goede goals te hebben gemaakt plaatsmaken voor Jur, die al zijn minuten in het tweede elftal had gemaakt. Klasse dat hij ons nog even komt helpen. Daarnaast komt in de 72e minuut Jonas in het veld voor Niels Schaap, dit is voor Jonas zijn debuut in Hertha 1. Ook Jonas had al minuten gemaakt in het tweede.

Na de 2-4 weet Hertha de wedstrijd te controleren en met veel balbezit de wedstrijd uit te spelen. Jonas en Jur laten nog even zien dat ze ondanks de wedstrijd in het tweede nog genoeg energie eruit kunnen persen met een paar mooie aanvallende en verdedigende acties! De wedstrijd eindigt in 2-4.

Komende dinsdag speelt Hertha nog een oefenwedstrijd tegen Siveo in Zegveld. Volgende week speelt Hertha de laatste bekerwedstrijd thuis tegen Sporting Martinus, voordat de competitie zal starten.

Leuke weetjes!

Kasper werd afgelopen zaterdag 20 jaar! Dat jaartje extra ervaring betaalde zich gelijk uit, met een goede wedstrijd!

Danilo had zijn basisdebuut in Hertha 1. Binnen 45 minuten is Danilo niet moe te krijgen, maar hij liet wel zien snel te leren!

Neville maakt zijn eerst een tweede goal in het Hertha shirt! Waar zal de teller aan het einde van het seizoen op staan!?

Deze wedstrijd hebben we geen Man Of The Match, omdat het gehele team evenveel recht hierop zou hebben.