MENU
 

AFC MO15-1 - Hertha JO15-1

06 december 2022

Zaterdag 19 november speelde we een uitwedstrijd om 17.15uur tegen de MO15-1. Ja u leest het goed. Een meisjesteam die in de jongenscompetitie uitkomt.

We mochten op het hoofdspeld spelen wat al een unieke ervaring is aangezien je bij AFC vanuit de kleedkamer het veld opkomt zoals dat in het profvoetbal vaak gebeurd. Dus eerst even het Wilhelmus gezongen om vervolgens het veld op te gaan. Pieter en Jeroen waren er ook bij doordat Erik na de rust direct weg moest.

De meiden van AFC probeerde goed druk te zetten, en dat lukte in het begin aardig goed. Ze kwamen zelfs op een 1-0 voorsprong. Na deze waarschuwing gingen onze jongens er vol tegenaan. Onze verdedigers speelde zichzelf nu wel goed vrij waarna de ruimte werd gezocht achter hun laatste linie. Deze tactiek werkte erg goed. Zowel Dani als Samuel kwamen regelmatig gevaarlijk door. De ruststand was dan ook 1-3 voor Hertha.

De tweede helft was ik er niet bij dus kan verder geen verslag er van doen. Uiteindelijk is de uitslag 1-5 voor Hertha geworden.

Naar het overzicht