Hertha JO15-1 - CSW JO15-1

10 oktober 2022

Zaterdag 8 oktober stond de voor ons belangrijke thuiswedstrijd tegen CSW JO15-1 op het programma. Bij winst zijn we eerste van de 1e fase bekerpoule en door naar de knockout fase van de bekercompetitie.

Bij een gelijkspel zou Woerden eerste in de poule worden. CSW trad aan met enkele spelers uit de JO16-1 en ging ons bestrijden met het systeem van het Nederlands elftal: 5-3-2 systeem.

Eigenlijk was voor de staf dit de eerste keer dat een team in de JO15 zo verdedigend speelde. Een leuk leermoment voor ons. De situatie was daardoor totaal anders. Niet iedereen heeft automatisch een eigen tegenstander aangezien wij in ons vertrouwde 4:3:3 systeem spelen. Om druk te zetten moesten spelers bewust op zoek naar een man. Dat ging de eerste helft niet helemaal goed. Een aantal keer kreeg de balbezittende CSW speler veel te veel tijd om een diepe bal te geven waardoor er twee bijna goals van CSW vielen, maar door uiterste inspanningen werden die ballen net voor de lijn weggehaald.

Normaal gesproken is onze diepgaande spel een kwaliteit van ons, maar dat ging nu niet op. Zij hadden constant een man over achterin. Ondanks dit alles kregen we zelf ook nog een aantal zeer goede mogelijkheden. Echter de ruststand was 0-0. Iets wat we niet verwacht hadden. Onze tegenstander Woerden had dik van CSW gewonnen dus dachten wij dat ook te doen en daardoor in de rust een paar van onze bepalende spelers te kunnen wisselen. Maar helaas ging dat niet door. Er moest gewonnen worden.

In de rust met elkaar besproken dat als de tegenstander met 5 man achterin speelt zij op het middenveld minder spelers hebben, dus moeten we de bal niet in de diepte spelen maar middels combinatiespel op het middenveld de tegenstander wegtikken zodat vanzelf uit de verdediging iemand moet instappen waardoor er wel ruimten achter de verdediging zal ontstaan.

Het mooie was dat het inderdaad precies zo ging. De spelers voerden de afgesproken speelwijze erg goed uit en binnen mum van tijd stonden we met 3-0 voor. CSW kwam in het hele stuk niet meer voor. Uiteindelijk wonnen we met 7-0. De eerste clean sheet van het seizoen en eerste in de bekerpoule. Van harte gefeliciteerd mannen !!!