VV Heemraad JO13- Hertha J013-1: 3-3 GEWONNEN

11 oktober 2021

Op een bijzonder mooie zaterdagmorgen toog de Hertha JO13-1 met supportersgilde naar Amstelveen om daar aan te treden tegen de ongeslagen koploper uit de competitie, Amstelveen/Heemraad JO13-1.

De mist boven het veld, het gras nat van de dauw en een heerlijk herfstzonnetje de aanhang langs de lijn verwarmend, een scheidsrechter uit het oprichtingsjaar van de club (dit wil overigens niets zeggen over zijn kwaliteiten) maar voor de beeldvorming een niet onbelangrijk detail en twee trappelende elftallen met jongens oplopend in lengte gelijk De Daltons. De een vol zelfvertrouwen want nog geen wedstrijd verloren, de ander in afwachting van wat komen gaat.

In eerste instantie onwennig op het grasveld, want nat en glibberig, gleden de jongemannen van links naar rechts in een poging de bal (en tegenspeler) onder controle te houden en in de hun gewenste richting te spelen. Even wennen, want niet lang na start kreeg Ruben - na aangespeeld te zijn door Milano - de bal, speelt die strak langs opvolgend 2 tegenstanders en maakt het af, hard en laag in het doel Amstelveen-Heemraad: 0-1. Hoppa. Amstelveen/Heemraad kwam gelijk goed terug, maar het schot op doel werd gered door Mika.

Halverwege de eerste helft, komt Ruben weer aangesneld, tikt de bal langs de verdediger om naar Tristan die uithaalt naar het doel. De keeper van Heemraad heeft de bal niet klemvast en ziet de bal achter hem het doel inrollen: 0-2.

In de eerste helft lagen de meeste kansen voor Hertha: uit een corner een mooie kopbal van Jules, net mis, een vrije trap van Milano redt het niet. Een spectaculaire soloactie van Ruben waarbij Mees V de bal aangespeeld krijgt maar niet verzilverd in de goal. Bodhi met een paar mooie acties, niet genoeg voor nog een doelpunt.

Amstelveen/Heemraad zet druk en ook zij heeft een paar mooie kansen edoch maakt het niet af. De verdediging van Hertha werkt goed samen, waarbij Dante en Bo veel ballen afvangen. Dit samen met de altijd betrouwbare Daan, maakt dat Hertha de rust ingaat met 0-2.

Na een analyse van de eerste helft door de boys uit het veld, volgt er een tactiek van trainer Shane en peptalk van leider Mark. Dit overgoten met de onontbrekelijke limonade zorgt er voor dat de mannen vol vertrouwen de 2e helft ingaan. Met als resultaat dat Tristan binnen enkele minuten het 3e voltreffer inschiet.

Lange tijd houdt Hertha de nul vast, maar de Amstelveners laten zich niet op de kop zitten en komen sterk terug. Diverse aanvallen op doel van Hertha waarbij Mika zijn mannetje staat en geholpen door onder andere Jules die de bal van de doellijn redt en Milano die een bal blokt met zijn eenpersoonskano voet. Maar ook waarbij Mees B onmisbaar blijkt met het onderscheppen van de bal, Roan de tegenspelers dol maakt en Jort de aanvallen van Amstelveen/Heemraad om zeep helpt en niet te vergeten Stan als zijnde Gravenberch het spel van Amstelveen/Heemraad ondermijnt.

De realiteit gebiedt te erkennen dat het merendeel van de 2e helft op de speelhelft van Hertha plaatsvindt, waarbij de Amstelveners 1-3 maken, rap gevolgd door 2-3 en in de laatste minuut, in feite blessuretijd, zelfs 30 seconden voor het einde van de wedstrijd nog 3-3.

Samenvattend heeft Hertha gestreden als leeuwen voor de overwinning. Dat Amstelveen/Heemraad met reden bovenaan in de competitie staat, is niet zonder reden: zij laten zich niet kennen en kwamen beresterk terug, waarbij opgemerkt dient te worden dat zij lang niet alle kansen heeft

benut. En dat resulteerde in 3-3, maar voor de Vinkeveners voelt deze gelijkstand als een overwinning. Zij hebben 3-3 gewonnen.