MENU
 

Corona update

01 oktober 2020

Maandag jl. zijn nieuwe maatregelen aangekondigd die in zijn gegaan op dinsdag 29 september om 18.00 uur.

Het betreft voor ons als Hertha de volgende maatregelen:

  • Er mag geen publiek meer worden toegelaten bij sportwedstrijden en trainingen. Een uitzondering wordt gemaakt voor leiders, trainers, bestuur, scheidsrechters en vrijwilligers met een ondersteunende taak.
  • “Rij-ouders” van jeugd tot en met 17 jaar van een bezoekende team maken onderdeel uit van het begeleidingsteam en mogen dus worden toegelaten.
  • De sportkantines gaan in deze periode dicht, ook op doordeweekse avonden. Hierop gaan wij strikt handhaven, blijf dus als toeschouwer de komende drie weken thuis. We maken geen enkele uitzondering!
  • Behalve spelers, trainers en leiders worden van onze eigen teams geen andere mensen toegelaten. Raar en lastig, maar het is niet anders.
  • Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten.
  • Voor de sportbeoefening blijven de regels die sinds 1 juli gelden van kracht. Senioren hoeven net als de jeugd onderling tijdens het sporten geen anderhalve meter afstanden meer te houden.
  • Het blijft daarbij belangrijk dat er zoveel mogelijk voor en na het sporten door en tot de deelnemers ouder dan 18 jaar anderhalve meter afstand wordt gehouden en dat de hygiënevoorschriften van het RIVM worden nageleefd. Daarnaast moet worden voldaan aan de richtlijnen dat je thuisblijft als je ziek of verkouden bent of als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest.

Wij verwachten van iedereen dat hij/zij zich zonder voorbehoud schikt in de beperkende maatregelen. Dat is in het belang van ons allen. Accepteer en respecteer de maatregelen. Breng ons als bestuur niet in de situatie om over te moeten gaan tot nog vervelender maatregelen. Het is allemaal al ongemakkelijk genoeg.

Of wij als Hertha kleedkamers beschikbaar zullen stellen voor het omkleden en douchen is nog niet bepaald. Dit heeft uiteraard gevolgen voor het wassen van de kleding.

We wachten nog op aanvullende adviezen van de KNVB.

Mocht je vragen hebben stuur dan een mail naar info@hertha.nl

Namens het bestuur

Naar het overzicht