Er kan weer genoten worden van het voetbal op de Molmhoek!

16 september 2020

Na een bizarre periode, waarbij we als Nederland het even moesten doen zonder alle gezelligheid bij sportverenigingen en ook barretjes en cafés hopen wij dat iedereen gezond is gebleven.

Met de nodige COVID-aanpassingen rond het veld kon iedereen afgelopen zaterdag weer genieten van een leuke pot voetbal tussen Hertha 1 – Weesp 1. De teams kennen elkaar al een aantal seizoenen, maar zullen elkaar dit seizoen alleen in de bekerronde treffen. Van de vier eerdere ontmoetingen heeft Hertha nog geen enkele keer van Weesp verloren en dat was Hertha ook deze keer weer niet van plan.

Opstelling: Janieck (K), Sten, Bart, Dennis, Maikel, Jur, Ronald, Sep, Robin, Mike ©, Joost

Back-up: Danny (K), Lars, Zellie, Tommy

Voorstelronde (nieuwe) spelers

Het eerste team start de wedstrijd met een paar spelers die we even kort moeten introduceren.

Bart is terug van weg geweest. Een oud captain van het eerste team heeft na een enkel operatie ervoor gekozen de voetbalschoenen weer aan te doen. De spelers en supporters zijn erg blij Bart weer op het veld te zien!

Dit geldt ook voor Maikel, die na ook een enkel operatie en een lange revalidatie weer terug op het veld is. Maikel laat in de voorbereiding gelijk zien super fit te zijn en het voetbal erg gemist te hebben. Een echte versterking binnen het team en die zijn natuurlijk altijd welkom!

Robin heeft afgelopen seizoen wel laten zien dat hij lekker kan voetballen en beschikt over een werkmentaliteit. Deze werkmentaliteit is iets wat in het eerste team soms nog ontbrak, omdat er vaak met mooi voetbal gewonnen werd. Nu Robin wat meer tijd heeft om te komen trainen, kan hij ook in het eerste team opgesteld worden en dat bevalt niet alleen hem, ook de medespelers en de supporters genieten van iemand die niet opgeeft in het veld.

De laatste nieuweling van dit seizoen is Danny. Danny is aan komen waaien bij Hertha, wat altijd leuk en interessant is. Waarom Hertha vragen we ons dan af, als je helemaal uit Schijndel komt? Danny heeft aangegeven dit jaar als back-up van de keepers te willen fungeren, omdat hij ook niet kan komen trainen door de weeks. Al blijft Danny altijd wel fit door het begeleiden van andere keepers met zijn eigen keepersschool.

De eerste helft

Hertha liet gelijk in de eerste minuten zien dat de drie punten niet zomaar meegenomen zouden worden. In de tweede minuut weet Mike het net al te vinden. De verslaggever was helaas niet nog aanwezig, maar hoorde van de supporters dat het een mooie goal was. Weesp was nog niet wakker, of kon het niveau even niet bijhouden, want na 10 minuten stond de score al op 2-0. Robin pikt zijn goaltje mee op aangeven van Sep.

Rond de 21e minuut vond Dennis het genoeg en toonde hij zijn medelijden met de tegenstander. Een steekbal op de snelle nummer 10 ging voorbij aan Dennis, maar Dennis wist de doorgebroken tegenstander naar de grond te werken. De scheidsrechter kon niks anders dan onze laatste man richting de kleedkamer te sturen. De vrije trap, welke uit de overtreding kwam, werd ook direct laag in de verre hoek in het doel geschoten. Hierdoor werd de wedstrijd direct een stuk spannender en moest Hertha met 10 man een 2-1 voorsprong verdedigen.

Wanneer je met 10 man komt te staan is het voor een trainer altijd interessant hoe het team dit zelf gaat oplossen en waar de trainer dan moet ingrijpen om toch de overwinning naar je toe te trekken. Vanwege het niveauverschil met 11 tegen 11 besloot de trainer geen extra verdediger in het veld te brengen. Hertha wist het lang vol te houden, maar net voor rust scoorde Weesp toch te gelijkmaker en beloofde het nog een pittige tweede helft te worden.

Net fris uit de kleedkamer gekomen heeft Hertha de strijd nog niet opgegeven en wilde alle 10 de spelers alles op alles zetten om de overwinning toch naar zich toe te trekken. Ook al stond het nu gelijk, de betere kansen waren in de eerste helft voor Hertha. Helaas zat het niet mee, want in de 47e minuut komt Weesp op voorsprong.

Tommy is inmiddels gewisseld voor Ronald en gaat proberen gevaarlijk te worden vanaf de rechter kant. En rond de 60e minuut komt Zellie in de ploeg voor Bart, die wat last kreeg van zijn achillespees. Hopelijk vallen de blessures mee, zodat volgende week weer met een fit team gestart kan worden.

Hertha heeft na de achterstand weer de betere kansen en laat Weesp eigenlijk niet meer aan voetballen toekomen. Wanneer je de tweede helft pas zou komen aanlopen, zou je je af kunnen vragen of Weesp niet de ploeg was met een man minder. Meerdere malen worden de paal en de lat geraakt, maar een doelpunt blijft nog even op zich wachten.

Met de nodige strijdlust en doorzettingsvermogen wordt het harde werken in de 61e minuut beloond met een doelpunt van Jur. De aanval wordt vanaf de zijkant opgezet en wanneer Jur de bal voor zijn voeten krijgt schiet hij hem hoog in het doel erin. Een verdiende gelijkmaker, maar Hertha was hier nog niet tevreden mee en bleef de druk opvoeren.

Ondanks dat Hertha een man minder kon Weesp het tempo van Hertha vanaf de 55e minuut niet meer bijhouden. De gelijkmaker was al gemaakt en gezien de druk die Hertha wist te behouden voelde het team dat er meer te halen was. In de 66e minuut weet Robin zijn goede wedstrijd een goud randje te geven, door een goede voorzet van Joost het doel in te lopen. Het voorbereidende spel en de loopactie richting de eerste paal van Robin maakte deze aanval erg mooi.

De voorsprong nam wat spanning bij de spelers weg, waardoor je merkte dat het voetbal nog makkelijker ging en zelfs een paar spelers wisten nog de energie te vinden om een individuele actie te maken. Sep wist in het 16 meter gebied een paar spelers van Weesp bezig te houden en creëerde een grote kans voor hemzelf, maar net voordat hij wilde schieten haalde een Weesp speler hem onderuit. Sep eiste de penalty vol vertrouwen op en wist deze koelbloedig met een panenka af te maken.

Het ervaren team van Weesp wist voor de 5e keer niet te winnen van ons. Qua inzet en weerbaarheid zat het deze wedstrijd wel goed, hopelijk kan dit een standaard worden voor de rest van het seizoen.

Volgende week staat de eerste competitiewedstrijd op het programma en dat beloofd gelijk een lastige wedstrijd te worden tegen één van de titelkandidaten Atletico Amsterdam. Wij hopen jullie allemaal volgend weekend weer te kunnen verwelkomen op de Molmhoek!