MENU
 

Hertha voegt weer drie punten toe

02 december 2019

Uitwedstrijden blijven altijd spannend. Je weet in sommige gevallen niet waar je terecht komt en zal het altijd moeten doen met wat je krijgt. Zo was het ook deze keer weer een beetje puzzelen om het team bij elkaar te krijgen, maar gelukkig kon Kaj na een helft bij zijn eigen team gespeeld te hebben aansluiten bij het eerste. Kaj is 17 jaar en daarom kan het bijna niet anders dat meedoen bij het eerste hem een goed gevoel geeft. Andre heeft gezien dat de jeugd veel potentie heeft en maakt daar gretig gebruik van wanneer spelers van het tweede niet kunnen aansluiten.

Afgelopen zaterdag werd op het complex van Almere City de wedstrijd gespeeld. Een mooi complex om op te spelen, waar je de spanning door de gangen voelt gieren. De goed fluitende scheidsrechter zorgde weer voor een flitsend potje voetbal, waarbij de kaarten voor beide ploegen in de zak bleven.

Sporting Almere schoot uit de startblokken en wilde ver naar voren drukken. Inmiddels weet de verdediging wel dat ze snelle buitenspelers tegenover zich hebben en zodoende geven ze goed weerstand. Sporting Almere wordt niet gevaarlijker dan een paar cornerballen die makkelijk weg gekopt kunnen worden. Eenmaal aan het veld en de tegenstander gewend gaat Hertha zijn eigen spelletje steeds meer spelen. Langer balbezit zorgt ervoor dat Sporting Almere op de eigen helft gedrukt wordt.

Een aantal gevaarlijke kansen werden niet benut, totdat Tommy met een fenomenale aanname de linksback helemaal op het verkeerde been zet. Door snelheid te houden kan hij vanaf de achterlijn een strakke lage voorzet geven op Mike die de bal binnenschiet. Credits aan Tommy. De ruststand is 0-1.

In de tweede helft begint Sporting Almere wat minder druk naar voren te geven, maar ze willen wel counteren met de snelle aanvallers. Hier weet ons andere jonge talent Daan de Boer (16 jaar) elke keer goed in te grijpen. Voor ons en de scheidsrechter leken het telkens goede ingrepen op de bal, de speler en aanhang van Sporting Almere dachten hier anders over. De counters bleven ongevaarlijk en daardoor kon Hertha druk vooruit blijven geven, wat resulteerde in een overtreding in het strafschopgebied. Onze penalty killer Delano Kluft gaat achter de bal staan en weet hem in tegenstelling tot afgelopen seizoen hem niet direct te scoren. De rebound is wel voor hem en deze maakt hij prachtig af.

De 0-3 wordt opgezet door Delano die een crossbal geeft op Mike. In zijn aanname snijdt hij naar binnen en houdt de bal kort bij zich. Vanaf buiten de zestienmeter schiet hij de bal in de korte hoek. Aan het einde van de wedstrijd komt de irritatie wat meer naar voren bij de spelers van Sporting Almere, wat ook bij het voetbal hoort. Gelukkig wist de scheidsrechter hier goed mee om te gaan en kon de wedstrijd zonder kaarten uitgespeeld worden. Aan het einde van de wedstrijd had Daan nog een goede ingreep wat deze keer wel werd bestraft met een strafschop. Deze werd nog benut, maar dit mag het goede spel en de goede inzet niet wegvagen.

Goede teamprestatie! Komende week wordt er weer thuis gespeeld tegen TOG. De laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Na de winterstop gaat het interessant worden als iedereen weer fit is en alle vakanties geweest zijn.

Naar het overzicht