MENU
 

Hertha laat de punten in Amstelveen

11 november 2019

Afgelopen zaterdag was het weer lastig om de selectieteams te voorzien van genoeg spelers. Dit is nu al een aantal weken achter elkaar, maar hopelijk gaan spelers snel terugkomen van hun afwezigheid.

Tegen een team als RKAVIC heb je gewoon spelers nodig die je kan wisselen als ze opgespeeld zijn. Ook tactisch wil je kunnen wisselen, wanneer je merkt dat dit nodig is.

De afgelopen twee wedstrijden heeft RKAVIC punten verloren, doordat ze ook veel afwezige spelers hadden. Ik denk dat alleen op deze manier de bovenste teams punten kunnen laten liggen, omdat zoals afgelopen zaterdag RKAVIC (met een fit team) lastig te verslaan zal zijn. Hopelijk kan Andre in de thuiswedstrijd ook weer over een fitte selectie beschikken om zo eerlijk te kunnen gaan meten.

In de eerste helft weet Hertha het goede spel van RKAVIC nog wel te kraken en is de eindpass van de thuisspelende ploeg ook niet goed. Hierdoor wordt het eenmaal gevaarlijk voor de goal van Hertha en weet Regi goed te redden. Hertha weet te scoren, maar de grensrechter vlagt af voor buitenspel. De grensrechter was misschien nog niet helemaal bij de les aangezien hij 10 minuten na de start van de wedstrijd pas kwam aanlopen. 0-0 is de ruststand.

De tweede helft blijft RKAVIC doorgaan waar het mee was begonnen de eerste helft. Hertha maakte het veld te groot, waardoor de spelers overlopen werden. De score verliep ook wel snel de tweede helft. Binnen 30 minuten wist RKAVIC maar liefst 5 keer te scoren en is de wedstrijd geëindigd in 5-0.

Ondanks deze uitslag hebben de spelers hun uiterste best gedaan en zullen ze de tweede helft goed moeten analyseren. Zoals wel vaker is de tweede helft van een ander niveau als de eerste helft. Wanneer je 5-0 voor staan valt dat te begrijpen, maar wanneer je 0-0 staat verwacht je een bepaald niveau. Tegen de betere teams is het nog niet onze kant op gevallen, maar daar zullen we zelf verandering in moeten brengen.

Volgende week worden de laatste minuten tegen Robinhood afgespeeld. Kijken of dan wat meer spelers beschikbaar zijn om de wedstrijd te proberen om te buigen. Zo zie je maar weer dat je een grote selectiegroep moet hebben om de teams een beetje goed te kunnen vullen.

Naar het overzicht