MENU
 

Hertha zaterdag 1 stelt zich voor!! “De motor”

15 augustus 2019

Inmiddels zijn de keepers en de verdediging zo goed als voorgesteld (er zou nog wat kunnen wijzigen). De eerste trainingen en oefenwedstrijden zijn al voorbij en daar waren wat nieuwe gezichten te zien. Zo kwamen een aantal spelers door vanuit de jeugd. Er is op de training aangegeven dat iedereen een kans gaat krijgen, wanneer hij op de training laat zien het niveau aan te kunnen. Afgelopen dinsdag mochten een aantal jeugdspelers mee en is de oefenwedstrijd geëindigd in: DSK 1 (4e klasse zaterdag) 2-8 Hertha 1.

Door de extra spelers kan de gehele selectie een niveau hoger gaan komen dan het afgelopen seizoen. In dit bericht zullen de middenvelders voorbij komen. Welke kwaliteiten heeft een middenvelder zoal nodig? Lening, snel, technisch, conditioneel sterk? Elke middenvelder heeft in ieder geval wel één van de benodigde kwaliteiten.

Sep Rebach

Middenvelders kwaliteit: Lenig, technisch, womanizer, snel, spelinzicht

Sep is net als meerdere spelers van dit team begonnen bij Hertha in de jeugd. Het probleem toen was dat alle goede spelers van de jeugd een uitstap maakte naar de buurverenigingen, omdat deze een paar niveau’s hoger spelen. Tegenwoordig is de jeugd van Hertha van hetzelfde niveau en hopelijk blijven spelers zoals Sep nu gewoon lekker bij Hertha voetballen. Sep heeft een uitstapje gemaakt naar Argon, waar hij zijn mannetje altijd stond. Sep is onze bekende Herthaan, je kan hem op youtube zien scoren tegen Ajax. Sep begrijpt het daarom ook wel dat zijn fans soms een handtekening willen en neemt daar na de wedstrijd alle tijd voor. Twee seizoenen lang staat Sep te shinen op het middenveld en dat al op zijn 19e. Dit belooft veel voor de komende jaren, als hij niet nog eens weggekaapt gaat worden. Maar hij weet ook wel dat het nergens zo gezellig zal zijn als bij Hertha.

Ronald Verbruggen

Middenvelders kwaliteit: lenig, explosief, N. de Jong tackels, afstandsschoten.

Als je 12-14 jaar geleden aan een random Herthaan vroeg: welk talent gaat het verst komen? Dan zou de naam Ronald waarschijnlijk het meest voorbij komen. Het veelbelovende talent heeft zijn hele jeugd bij Hertha gevoetbald en is makkelijk doorgestroomd naar de senioren. Van de huidige ploeg zal Ronald waarschijnlijk de meeste jaren al in het eerste team spelen en staat daar altijd zijn mannetje. Ronald valt momenteel vaak op door zijn perfecte afstandsschoten en crossballen. Buiten het veld is Ronald een speler die je erbij moet hebben voor de sfeer in de kleedkamer en aan de bar. Een trainer heeft ooit eens een potje gemaakt waar telkens geld uit gehaald zou worden wanneer Ronald een kaart kreeg. Als het potje leeg was, dan zou Ronald geld verschuldigd zijn aan de trainer. Er zijn veel manieren bedacht om Ronald wat rustiger te krijgen in het veld. Was afgelopen seizoen al aardig gelukt, de truc hiervan is niet bekend.

Kevin Elfrink

Middenvelders kwaliteit: rustig aan de bal, overzicht, spelverdeler.

Twee seizoenen geleden kwam er steeds vaker een supporter kijken bij de wedstrijden. Zal het een scout zijn? Zal het een spion zijn? Zal het een nieuwe speler zijn? En het laatste was het. Afgelopen seizoen is Kevin bij Hertha komen voetballen. Wekelijks driemaal vanuit Haarlem naar Hertha komen vindt hij de moeite waard. Ondanks dat het niet zo lijkt is Kev nog één van de jongere spelers. Afgelopen seizoen zijn een paar spelers tijdens het seizoen behoorlijk gegroeid in hun spel. Kevin is één van die spelers. Als we dat dit seizoen weer mogen meemaken, dan kunnen we nog behoorlijk

gaan genieten van het middenveld. In verslagen van de tegenstanders werd nog wel vaak over Kevin geschreven. Ze merkte dat Hertha grip op het middenveld krijgt door de positionering van de “grote, spelverdelende middenvelder”.

Jur van der Horst

Middenvelders kwaliteit: sterk aan de bal, loopvermogen, doorzettingsvermogen.

Veel jonge spelers in het huidige team komen niet direct uit de jeugd van Hertha. Jur is wel zo een speler die zich snel het eerste in gewerkt heeft. Trainers zijn altijd gek op Jur, omdat hij voor drie man energie in de wedstrijd gooit. Veel spelers vragen zich dan ook wel af wat hij krijgt bij zijn ontbijt. Het loopvermogen van Jur zijn de meeste marathon lopers jaloers op. Doordat Jur een postuur heeft van een ervaren selectiespeler is het moeilijk hem van de bal te zetten. Het is voor Herthanen fijn om te zien dat er een speler als Jur zich zo door de jeugd heeft gewerkt. Mede door spelers als Jur zit er nog erg veel potentie in het huidige team. Dit beloofd veel voor de komende seizoenen!

Donny Nusse

Middenvelders kwaliteit: abonnementje bij de fysio.

Donny is zo een typische voetballer, daar verwachten we veel van! Na 5 jaar: is dat Donny van toen? De hele jeugd heeft Donny bij Hertha gevoetbald. Op 18 jarige leeftijd is hij naar CSW gegaan om een niveau hoger te proberen. Door veel pech waren twee knieoperaties nodig om de knie weer werkend te krijgen. De kilo’s kwamen eraan en het niveau werd niet meer gehaald. Daarom is Donny terug gekomen bij Hertha. Het eerste seizoen na de operatie was zwaar, maar nu wordt hij een vaste waarde in het team. Elke wedstrijd groeit hij weer iets meer richting zijn oude niveau en met wat mooie steekpasses heeft hij afgelopen seizoen bijgedragen aan het hoge aantal goals. Het meest onvoorspelbare zijn z’n vrije trappen. Soms redden ze het goal niet, soms vliegen ze over het achterste net en heeeel soms vliegen ze de kruising in.

Komend seizoen zal er veel gevarieerd worden op het middenveld, omdat er concurrentie vanuit de jeugd is gekomen. Tijdens de oefenwedstrijden hebben een aantal jeugdspelers al de kans gehad om zich te bewijzen. Het niveau is wat hoger en daarom krijgen zij de tijd om zich aan te passen. Hopelijk komt er weer wat concurrentie bij, zodat iedereen elkaar scherp houdt.

In het volgende bericht gaan we de spelers die het komend seizoen moeten doen al compleet maken met de “Goalgetters”. Daarna zal de staf nog voorgesteld worden, zodat het team in goede banen geleid gaat worden komend seizoen.

Naar het overzicht