MENU
 

Nieuwjaarstoespraak van de voorzitter

06 januari 2014

Zaterdag j.l. hield Hertha zijn jaarlijkse Nieuwjaarsinstuif en ruim 100 bezoekers bezochten deze instuif en waren getuigen van de Nieuwjaarsspeech van de voorzitter. Omdat niet alle leden aanwezig waren volgt hier nu voor de afwezige de Nieuwjaarstoespraak van Harry van Genderen.

Hoewel we elkaar al uitbundig alle goeds hebben toegewenst wil ik toch van de gelegenheid gebruik maken om U namens het bestuur een voorspoedig , een gelukkig, zalig , sportief maar vooral gezond 2014 toe te wensen en ik hoop dat alle wensen die u jegens elkaar hebt uitgesproken Dinsdagavond j.l . uit mogen komen en dat diegene die vorig jaar niet zo’n best jaar hebben gehad, omdat of hun woning niet verkocht werd of omdat dat ene examen niet gehaald werd of doordat die baan niet door ging of erger hun baan verloren ging of hun verkering uitging dat die dit jaar alles achter hun kunnen laten en fris en fruitig weer kunnen beginnen en dat het dan wel allemaal gaat kloppen. Tot slot hoop ik oprecht dat diegene die het afgelopen jaar afscheid moesten nemen van hun dierbaren ,dat die de weg omhoog weer hebben gevonden en de toekomst weer wat rooskleuriger tegemoet kunnen zien. En als Hertha dan the place to be kan zijn is, dat mooi meegenomen.

Wat kunnen wij van U en U van ons verwachten in 2014. Van ons kunt U erop rekenen dat wij er alles aan zullen doen zodat U uw sport kunt bedrijven en daar naast dat er voor onze vrijwilligers alles gedaan zal worden zodat ook zij, die hun vrije tijd voor anderen opofferen, daar plezier aan beleven.

Van U verwachten we natuurlijk dat er straks genoeg saldo op U rekening zal staan zodat onze penningmeester niet alles 2 of 3 keer bij de bank moet aanbieden en daarnaast zal er van U zo links en rechts wel eens wat werkzaamheden worden gevraagd onder het motto vele handen maken licht werk. Wat kunnen wij op sportief terrein verwachten. U kunt het bestuur verantwoordelijk houden als de ballen niet goed zijn, of als de trainer niet zou functioneren, maar doelpunten tegenhouden of maken dat ligt niet op het bordje van het bestuur daar bent U zelf verantwoordelijk voor, dus het zou mooi zijn als er in dit jaar , het jaar dat Hertha 85 jaar bestaat ook op sportief terrein wat te vieren zal zijn.

De grote vraag op dit moment is of de eerste paal er nog in gaat en wanneer. Als U op onze site kijkt , bedankt Bart het ziet er goed uit, dan ziet U dat we zo’n 50 % dekking hebben, maar we vinden het gat nog te groot om nu al het sein op groen te zetten. Dus er moet eerst nog wat bij komen, dan komen we naar jullie toe met een bijzondere ALV en als wij dan akkoord krijgen dan naar de gemeente voor de vergunningen en dan

kan het circus gaan draaien. Men is nu druk bezig om een commissie in het leven te roepen die gaat zorgen voor allerlei acties : zoals een sponsorloop, een veiling , een verloting de stenen verkoop,enz enz. Op de site kunt U ook met ideeën komen, maak daar alstublieft gebruik van . Wachten op de klap van de staatsloterij of postcodespel is te riskant. We zullen het zelf moeten doen en alles is welkom. De stenenverkoop is reeds begonnen en de begin resultaten zijn zeer positief. We staan trouwens ook op de Nieuwjaarsinstuif van de gemeente.

Dan staan er nog 2 zeer vervelende zaken op het programma. In de eerste plaats natuurlijk het drankverbod tot 18 jaar maar dat staat vast en is landelijk, maar als U de pers een beetje gevolgd heeft dan moet het in de Ronde Venen weer strenger dan in andere gemeentes. Hier wil de burgervader dat er pas om 16.00 uur getapt kan worden en daarnaast sluiten één uur na afloop van training en wedstrijden. Misschien een idee om avondwedstrijden te gaan spelen op Zaterdag, maar het is natuurlijk van de gekke. Er zou aenige weken geleden een raadsvergadering gehouden worden o.a over dit punt en hoe om te gaan met de sportkantines en

buurthuizen, maar er kwam weer wat tussen omdat één van de wethouders weer eens had zitten slapen en de gemeente had opgezadeld met een zeer grote onkostenpost, die uiteraard weer door de bevolking moet worden opgehoest. In het bedrijfsleven zou zo’n man allang op straat geschopt worden alleen bij wethouders ligt dat wat anders. Er kwam wel bijna een motie van wantrouwen, maar dat ging op het laatste moment toch niet door dus wachten maar weer en hopen !

Ook moet er nog steeds gewacht worden over het huurbeleid van de velden voor de buitensportverenigingen. Het laatste bericht is dat Hertha zo’n kleine 10.000 euro per 1 januari 2015 meer moet gaan betalen voor het gebruik van de velden.

Ook dat moet nu nog door de raad en ik weet dat er sommige partijen zijn die hier faliekant tegen zijn, maar er zijn er ook die het wel goed vinden dat de verenigingen meer, veel meer moeten gaan betalen. Het is te hopen dat dit besluit over de verkiezingen heen wordt getild want dan kunnen we er nog wat doen

Beste mensen ik kan en wil geen stemadvies uitbrengen, maar ik kan en mag u wel verzoeken om de komende weken eens goed de politiek te blijven volgen en de verkiezingsprogramma’s van de verschillende partijen eens goed te bekijken. Misschien moet U dan wel stemmen op een partij die geen binding heeft met een landelijke partij is of op een partij die U eigenlijk bij de tweede kamer verkiezingen nooit zou kiezen. Het gaat nu om gemeente politiek en als het aan deze gemeente raad zou liggen dan wordt sport onbetaalbaar. Aan U de keus.

Rest mij niets anders dan U nog een gezellige avond toe te wensen en ik wil U er nog even op wijzen dat morgen het 32 WSZVT gesponsord door Albert Heijn, weer begint. Niet een toernooitje van 1 weekendje zoals bij de meeste verenigingen, neen hier duurt het ruim 6 weken. Ga eens op een Zondagmorgen kijken! Het is beslist de moeite waard.

Mensen laten we er met zijn allen een mooi jaar van maken zodat we straks kunnen zeggen : Het jaar dat Hertha 85 jaar bestond was een bijzonder jaar

Proost

Naar het overzicht