Hertha Dames 30+1

25 maart 2019

Hertha dames 35+1 speelt de voorjaarscompetitie in de 30+klasse en dat gaat top!

In de poule spelen zij tegen de dames 30+1 van CSW, De Vecht en Kamerik. Vier speelavonden waarbij elk team een keer gastvrouw is. De teams bestaan uit 7 spelers inclusief keeper en de wedstrijden worden gespeeld op een half veld. Afgelopen vrijdag was het de beurt aan Hertha. Zij ontvingen de dames van de andere teams om er een sportieve en gezellige avond van te maken. Het team dat onder leiding van Cees Huisman traint, groeit nog steeds, zowel in volume als in het voetbalspel op zich en dat liet zich uitbetalen. De eerste wedstrijd in de 2e ronde speelde Hertha tegen Kamerik. Een mooie wedstrijd waarbij het eerste doelpunt werd gemaakt door Manon. Hoppa in de pocket. De dames van Hertha gaan tot het gaatje. Het voordeel van 7x7 is dat er doorlopend gewisseld mag worden. Een frisse Marjon zorgde voor het tweede doelpunt voor Hertha. Kamerik weet het doel van Hertha te vinden, dat maakte 2-1. Maar Manon knalde er nog eentje in: 3-1. Het bleef spannend, in de laatste minuut (of blessuretijd?) kwam Kamerik terug met 3-2, tevens eindstand. Whoop whoop eerste overwinning in de competitie is een feit! De tweede wedstrijd speelde Hertha tegen De Vecht. Op de vorige speelavond waren deze teams aan elkaar gewaagd, waarbij De Vecht in de laatste minuten naar de overwinning speelde. Na de behaalde winst tegen Kamerik, gaat Hertha vol goede moed het veld op. En ja hoor: weer Manon die de bal achter de oren van de keeper pegelde. Eindstand 1-0. De stemming bij Hertha 30+1 steeg naar ongekende hoogten na deze twee overwinningen. Klaar en gemotiveerd om de laatste wedstrijd van de avond te spelen tegen de dames van CSW. Altijd moeilijk... Lange tijd hield Hertha de nul vast, maar het was CSW dat scoorde. En nog een keer (wel een mooi doelpunt trouwens, maar ja, in het verkeerde doel). Ondanks 0-2 verlies tegen CSW, waarbij Hertha waagt de betwijfelen of de eindstand niet in haar voordeel zou zijn gekeerd als de wedstrijd langer had geduurd, een mooi resultaat van deze voetbalavond. Het was nog lang onrustig in Vinkeveen.