Hertha JO16-1 met winst terug uit Enkhuizen

03 september 2018

Zaterdag 01-09-2018

Voor de eerste bekerwedstrijd van Hertha JO16-1 moesten zij de tocht maken naar Enkhuizen voor een uitwedstrijd tegen West Frisia JO16-1. Na de lange tocht van 1uur en 10min was er geen veld beschikbaar voor een warming up waardoor de jongens in een snel tempo klaargestoomd moesten worden voor de wedstrijd.

Het bleek al snel dat Hertha geen last had van deze korte voorbereiding want binnen vijf minuten lag de eerste goal van Rens Kok al in de goal. Er werd meteen doorgepakt door de mee opgekomen centrale verdediger Tibor Bregman, die na een flitsende aanval over de rechterzijde de voorzet bij de eerste paal keihard tegen de touwen kopte. Helaas was het team iets te euforisch en zakte de concentratie even weg, met gelijk de 1-2 als gevolg.

Hertha schakelde op en wist de ene na de andere kans te creeeren. Na gemiste kansen van Ryan Ruimschoots wist uiteindelijk Yanick Sumajow de marge weer op 2 doelpunten te zetten waarna het tijd werd voor een welverdiende rust.

Na rust maakten Jaiden v/d Sloot, Kaj te Beest en Daan de Boer hun opwachting in het elftal en ging Hertha verder waar het mee was begonnen. Nadat de bijna gehele middag onnavolgbare Noell Hollman werd neergehaald op 25meter van de goal, wist Daan de Boer met een fenomenale trap de bal in de verre hoek te plaatsen.

Misschien was deze voorsprong van 3 doelpunten iets te veel van het goede want Hertha begon de grip kwijt te raken. Er werden meer individuele fouten gemaakt en de opbouw van achteruit werd rommeliger waarna er een penalty volgde voor West Frisia. Cooper Kropveld zat nog in de goede hoek maar kon helaas niet bij de strak ingeschoten penalty. West Frisia pakte door en wist Cooper tot een paar lastige reddingen te dwingen. De scheidsrechter gaf vervolgens een tweede strafschop aan de thuisploeg maar deze werd door Cooper overgekeken.

De scheidsrechter liet vervolgens nog eens 10min langer doorspelen waarna de 3-4 nog op het bord kwam te staan en de sfeer in de wedstrijd iets grimmiger werd. De wedstrijd werd gelukkig door Hertha gewonnen maar na afloop was er weinig ruimte voor vreugde. Bij een luchtduel vlak voor tijd werd Jaiden in zijn rug geduwd die hierbij lelijk ten val kwam en zijn arm op twee plekken heeft gebroken. Wij wensen Jaiden heel veel sterkte en een voorspoedig herstel toe.

Komende zaterdag staat om 09:30 het thuisduel tegen FC Den Helder op het programma en kan Hertha zichzelf een goede uitgangspositie geven om door te bekeren dit seizoen.