Hertha JO15-1 - CSW JO15-1 5-1

04 juni 2018

Vinkeveen, 2 juni 2018 - Deze zaterdagmorgen stond de derby tegen de buren uit Wilnis op het programma. En het lijkt er steeds meer op dat het gras bij Hertha letterlijk en figuurlijk steeds groener dan bij CSW in Wilnis.

De mannen van Erik van der Horst schoten deze laatste wedstrijd van het seizoen (in de eerste klasse) uit de startblokken. De Vinkeveners wonnen direct alle duels en met name Mats, captain Daan, Jaiden, Tibor en Sander kwamen steeds goed voor hun mannetje.

Aanvallend waren Yanick (Vince), Sem en Mees de grote gangmakers. Niet alleen vanwege hun individuele acties en snelheid maar vooral ook door hun samenspel en het opjagen van de tegenstander!

Tja en direct daar achter ook nog de verbindingsmannen op het middenveld: Nick, Ciaran, Michel en Rens voor de combinatie en… om aan de bal te blijven.

Allemaal met de absolute wil om te WINNEN en daar is geen onkruid tegen gewassen. Het tempo was enorm en het begon al snel kansen te regenen.

Maar schoten van Yanick, Mees en Sem gingen er nog niet in… Tot de 12e minuut, toen onze uitblinker van vandaag; Sem Werneke een vrije trap van zeker 22 meter streekrechts in de kruising joeg. 1-0!

Hertha voerde de druk nog verder op en na een prima aanval was het opnieuw Werneke die 2-0 liet aantekenen. En daarmee was de koek voor rust nog niet op. De spits van Hertha toonde zich heel “boelkoelig” toen hij alleen voor de keeper de bal snoeihard in de lange hoek joeg. 3-0. Een ouderwetse hattrick en Rust.

Frank Snoeks analyseerde in de rust al:“Dat kan niet meer fout..” Ja ja dat hebben we eerder gehoord maar ook van CSW heb je pas gewonnen als ze in de bus zitten voor de terugreis…. Direct na rust een prima aanval die door Michel Passet werd afgerond: 4-0.

De tweede helft kon Hertha het echter niet volhouden om CSW onder druk te houden. Wilnis prikte nog een keer terug. 4-1 en daarna kwam CSW nog een paar keer door. Maar keepergoalie Cooper wist verdere schade aan zijn huis te voorkomen. De wedstrijd werd besloten met een uitgespeelde Vinkeveense aanval. Nick Verweij mocht afronden en bepaalde de eindstand op 5-1. Een mooi stel talentvolle voetballertjes en een echt TEAM sluit dit seizoen hiermee waardig af. Allemaal verliefd op de bal en het spelletje, leergiering maar soms nog wat te lief (behalve thuis misschien….)