MENU
 

HERTHA JO13-3 op dreef op het eind van de competitie en stuurt Amstelveen\Heemraad met 3-0 naar huis..!

21 mei 2018

Door omstandigheden zonder Mees , Jelmer en Tim werd het team aangevuld met Zakeria .Jasper en Indy…uit de 13/2...! Het was zaak in ieder geval niet als laatste in de competitie te eindigen en met veel ouders opa en oma achter de hekken moest het lukken om van d onderste plek te vertrekken door te winnen van deze middenmoter !

Beide teams begonnen met geestdrift maar ook met goed en spannend teamwerk aan de wedstrijd en waren beide keepers niet geheel werkeloos !

Echter na al bijna goals van de door met grote druk naar voren te spelen waarbij Ferre zijn vizier niet goed gebruikte (een in handen van de keeper en een over de lat van dichtbij …en was het werkelijk drie keer rechts en een keer scheepsrecht …en wel raak en was de spanning team en supporters doorbroken en stond het niet onverdiend op 1-0

Echter was team Amstelveen niet gebroken en wist vele malen een goede aanval op te bouwen…maar de super snelle verdediger Jense met de benen van de wereldrecord Bolt was iedere aanvaller van de tegenpartij te snel af… en als de bal toch nog tussen de latten dreigde te gaan stond daar altijd nog de ongelovige goede balfluisteraar Fenno ..die de wat oudere lezer doet denken aan de Beer uit de Meer die Ajax menig kampioen maakte..!

De limonade was dan ook zeer verdiend daar de eerste helft met veel inzet werd gespeeld en Zakeria als dirigent en spelverdeler het elftal een klasse beter liet voetballen en gastspelers Jasper en Indy die naast Zakeria voortreffelijk speelde en de aanval veel snelle impulsen gaf .

De tweede helft was een blauwdruk van de eerste helft maar beide teams waren goed in evenwicht maar spelers als Dominic Teun Pieter en Kane toonde hun grote vooruit gang door inzet en strijdlust!

Hertha speelde over het algemeen de bovenliggende partij en kon het niet uitblijven dat een goed op gezette aanval door Zakeria opgezet en over vele spelers tenslotte door Jasper verdiend werd bekroond op de tweede treffer..2-0

Het gevolg was dat Amstelveen de controle over de wedstrijd begon te verliezen en juist Hertha als team voor de aanval bleef kiezen en dat mij als schrijvende coach een heerlijk gevoel bezorgde..!

Als slagroom op de taart maakte de dirigent Zakeria wellicht ook voor eigen voldoening door vanaf de middenstip een solo op te zetten en de derde treffer op zijn naam te zetten en iedereen rondom Hertha een fijn Pinkerster gevoel te geven .

Verder de dank aan de geweldige “scheidrechteres” Femke Kes..!

Naar het overzicht