Hertha O13-1 pakt winst tegen AFC

23 april 2018

Zaterdag 14 april stond er voor de O13-1 jongens van Hertha een thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander was het bekende AFC uit Amsterdam. De eerste wedstrijd werd met 2-2 gelijk gespeeld. Vandaag stonden beide ploegen weer tegenover elkaar in Vinkeveen. De gasten uit Amsterdam bivakkeren rond de vierde plaats, een pittige tegenstander dus aangezien Hertha op de achtste plaats staat.

Vandaag werden ook de nieuwe bidons gepresenteerd door het team. Zoals bekend heeft Hertha’s O13-1 speler Sander van Senten diabetes type 1, een auto immuun ziekte. De bidons van stichting Don zijn beschikbaar gesteld/gesponsord door Kindermodehuis.nl/Suite16/Suite baby & kids uit Mijdrecht. Annemieke van Eenennaam, daarvoor onze grote dank. Stichting Don is een stichting die onderzoeken naar diabetes financiert. Van elke verkochte bidon gaat een percentage naar onderzoekskosten.

Afwezigen

Zonder de afwezige spelers Jay Siebenheller en Lars van den Berg maar met invaller Kick de Pijper, die direct na zijn eigen wedstrijd aansloot. Het team van coaches Kevin Overzee en Duncan van Senten startte met veel inzet. Aanvoerder vandaag was Amine el Makrini die het harde werken van de afgelopen weken zag beloond met de aanvoerdersband. De jonge Herthanen wilde het talrijke thuispubliek niet teleurstellen en lieten bij vlagen mooie combinaties zien. Ook AFC liet zich gelden en was af en toe gevaarlijk voor het doel van Rens van der Moolen die zijn ploeg knap op de been hield. Rens zijn superieure kwaliteiten zijn, helaas voor Hertha, niet onopgemerkt gebleven. Rens zijn kwaliteiten zijn volgend seizoen te bewonderen waar hij voor Abcoude 3e divisie gaat spelen.

Maar zoals gezegd lieten de jonge Herthanen zich ook gelden. Een paar keer waren aanvallers, Amine el Makrini, spits Alfie Irving en rechtsbuiten “Don” Daroen Mauloed ook gevaarlijk voor het AFC doel. Verdedigend stond het als een huis bij Hertha, de vaste achterhoede bestaande uit, Tygo Woudstra, Sander van Senten, Tijn Eekhoudt en Luc van Dam maakte vele AFC aanvallen onschadelijk. Het middenvelder, waar Daan van Rossum uitblonk, was goed aanspeelbaar.

Aan elkaar gewaagd

De uitstekend fluitende scheidsrechter Luca Irving hield het kort en floot na 30 minuten voor de rust. In de rust prees coach Kevin zijn mannen voor hun inzet en werklust. Verder gaf hij aan dat de ploegen erg aan elkaar gewaagd waren en de wedstrijd met één of twee momenten kan worden beslist.

In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien. Beide ploegen waren fel en ging vol op de aanval. In de 19de minuut was het AFC dat een aanval opzette en uiteindelijk via de spits op het Hertha doel schoot. Rens pakte het schot en hervatte het spel door de bal bij Sander te bezorgen. Sander speelde Luc in, Luc wist Jaydi Smit te vinden en toen ontstond er een duel tussen Jaydi en een AFC aanvaller. Jaydi won zijn duel en met zijn verwoestende linkerbeen stuurde hij Kick de Pijper, die inmiddels was ingevallen voor Daroen, met een streep van 40 meter de diepte in. Kick is op snelheid door niemand bij te benen en rondde oog in oog met de keeper zeer beheerst en onhoudbaar af: 1-0!

Over de streep

Met nog 10 minuten te spelen zette de jonge Herthanen alles op alles om de overwinning over de streep te trekken. Zowel AFC als Hertha bleven op de aanval spelen, waarbij Hertha vertrouwde op hun sterke verdediging en wederom zeer betrouwbare sluitpost. Een mooie aanval van Hertha,

waarbij de bal uiteindelijk bij aanvoerder Amine el Makrini belandde, werd helaas door de hardwerkende Amine net naast de voor hem linkerpaal geschoten. Een paar minuten later was de wedstrijd ten einde en bleven de 3 punten in Vinkeveen. De blijdschap en ontlading was groot bij de jongens en in de kleedkamer ging dan ook het volume op 10 en werd het feestje verder gevierd.