MENU
 

HERTHA JO13-3 KRIJGT LOON NA WERKEN ALS BIKKELS TEGEN STERK SPELEND OUDEKERK JO13-2 EN WINNEN VERDIEND MET 2-0..!

20 maart 2018

Ondanks de Siberische omstandigheden heerste er in de kleedkamer al een stemming die uitstraalde dat er eindelijk eens gewonnen diende te worden want zonder te morren maar weleens waar met dubbele shirts wollenmutsen dikke handschoenen en sjaals en dikke handschoenen leken de Herthanen meer op Eskimo’s en waren onderling niet meer uit elkaar te houden.

De loting was helaas ongelukkig voor de thuisclub want naast de sterke tegenstander moest het Hertha ook opboksen tegen een ijskoude snijdende sterke tegen wind…! Met als gevolg dat de verdediging in de eerste helft grotendeels danig onder druk kwam te staan.

Maar elk nadeel heeft zijn voordeel wat toen de goed verdedigende Mees de bal met een krachtig schot naar de voren sprinterende Jense wist te bereiken kwam deze alleen voor de keeper daarbij was zijn hoofd (ondanks zijn breide muts) zeer koel en tikte de bal beheerst achter de keeper…!

De luide ontlading van ouders en spelers kon niet verrassender en spontaner en luider zijn dan een F16 die door de geluidsbarrière vloog Anderzijds was het ook zijn eerste goal in de competitie maar liet hij zien dat snelheid records van “Bolt' zwaar onder vuur komen te liggen.

Maar de koek was nog niet op want de jongens lieten zien dat de aanvalspatronen door meer snelheid te vechten voor iedere bal voor verdedigers moeilijk zijn af te stoppen met als resultaat dat Ferre zijn tweede verdiende goal maakte 2-0 ..!

De blijdschap was weer ondanks de koude ledematen uitzinnig bij spelers en aanhang. De coach porde het vuurtje nog even op door in de pauze de bikkels op hete chocolade te trakteren ..!

Hoewel chocolade niet onder drugs valt had wel een directe werking want nu zonder de venijnige koude wind in het gezicht maar wel een elftal die de stand recht wilde zetten bleef Hertha overeind door ook te laten zien dat in verdedigend opzicht is gegroeid en zelfs de buitenspel regel werd toegepast om de goede aanvallen van Ouderkerk ie elimineren.

Een grote waarde bleek ook weer Fenno de fenomenale balstopper daar hij met magische eigenschappen de bal in zijn richting dwingt en niet normaal andersom en hij gaat hiermede ooit het theater met een avondvullende show zoals illusionist Hans Klok……of hij staat over een paar jaar in Ajax en Oranje…!

Om dat nog even te onderstrepen kreeg Hertha even 7 minuten voor tijd van de voortreffelijke hoofdscheidsrechter van Gerard Boxtel een penalty tegen door een moedige kamikaze actie van de hard werkende Timmety om een tegen punt te voorkomen… de bal leek recht van de stip naar de lat te gaan maar ging letterlijke wijze op ongrijpbare over de lat…. eindstand 2-0 !!!

Als Hertha 13/3 op magistrale wijze wordt het ook gevierd ook met klandizie ondanks de vele aflastingen voor de club en kwam er van leider Jorge friet en drank van de gelukkige vader van de topscorer Ferre .

 

Naar het overzicht