MENU
 

Hertha wint zeer moeizaam bij Zuid Oost United

20 februari 2018

Hertha heeft na de winterstop een goede start gemaakt met twee overwinningen. Deze zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Zuid Oost United op het programma.

Om 15:15 uur werd er afgetrapt op het Bijlmer Sportpark. Beide teams komen niet lekker lekker uit de startblokken en voetballend wil het bij beide nog niet lukken. Het is Hertha die voor het eerst gevaarlijk wordt, maar het is Zuid Oost United die voor het eerst weet te scoren. De centrale man van zuid oost geeft een lange bal naar voren die wordt door gekopt richting de rechtsbuiten. Helaas gaat Bart de Groot onder de bal door en kan de doorgekomen middenvelder van zuid oost de bal op pakken en richting de goal gaan. De groot en Ruben Versluis gaan er nog achteraan. Beiden komen te laat en Hertha komt met 1-0 achter te staan. Zo moet Hertha na 25 minuten te hebben gespeeld in de achtervolging. Gelukkig weten de vinkeveners zich snel te herstellen. Binnen 5 minuten staat de 1-1 op het bord. Sep Rehbach wordt weggestuurd door Donny Nusse en houdt overzicht, hij ziet dat de keeper de voorzet wil blokkeren en schuift de bal in de korte hoek binnen.

Hertha gaat opzoek naar de voorsprong en geeft meer druk naar voren. Sep Rehbach geeft de bal mee in de loop aan Ronald Verbruggen die uithaalt vanaf 25 meter. De bal verdwijnt met een streep hoog in de hoek. Hertha pakt de voorsprong 1-2. Hierna pakt Hertha door, de ploeg uit Vinkeveen weet de druk er op de houden en bouwt de score verder uit. Ruben Versluis bedient Sep Rehbach via een ingooi. Rehbach speelt Donny Nusse aan, kapt vervolgens knap twee man uit en ziet een gaatje en schiet de bal geplaatst in de verre hoek, 1-3. Dit is ook de stand waarmee de teams gaan rusten.

Het spel in de eerste helft was niet best en het moet van beide kanten beter. Hertha moet de voorsprong vergroten om zo de winst veilig te stellen. Het is Zuid Oost United dat in de tweede helft gevaarlijk word. Zuid Oost United gaat met 4 spitsen spelen en geeft veel druk met lange ballen. Hertha zakt hierdoor steeds meer in en maakt het zich zelf moeilijk. Na meer dan een uur spelen krijgt Zuid Oost United een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. De bal verdwijnt met een streep in de bovenhoek en de spanning in de wedstrijd is weer helemaal Terug. Hertha probeert zich te herpakken maar weet niet meer te scoren. Het is Zuid Oost United die nog een kans krijgt op de gelijkmaker. Via een hoge bal komt de bal voor het doel van Hertha. De bal wordt doorgekopt en komt voor de voeten van de nummer 10 van zuid oost. De mist de bijna niet te missen kans, want van dichtbij schiet de spits de bal over. Luttele tellen later vindt de scheidsrechter het genoeg en blaast meteen voor het eindsignaal. Hertha haalt met veel moeite de drie punten en heeft nu 3 weken om zich voor te bereiden op de volgende wedstrijd.

Op 10 maart zal Hertha spelen thuis tegen Roda 23.

Naar het overzicht