Hertha wint gemakkelijk van RKVIC

12 februari 2018

Afgelopen zaterdag stond voor Hertha de eerste thuiswedstrijd na de winterstop op het programma. De wedstrijd van het 2de ging niet door, hierdoor kon van Dunsbergen over een volle reservebank beschikken. Daar hadden de bezoekers uit Amstelveen meer moeite mee, met 11 namen op het wedstrijdformulier startten zij de wedstrijd.

Om half 3 werd er afgetrapt en Hertha nam gelijk initiatief. De eerste beste aanval resulteerde al na 2 minuten tot een penalty. Donny Nusse ging achter de bal staan, maar de keeper wist de bal te stoppen. Na 15 minuten was het dan wel raak. Donny legde af op zijn broer Mike, welke de 1-0 beheerst binnen schoot.

Ondanks dat Hertha aardig combineerde kregen ze het niet voor elkaar om verder uit te lopen. Pas in de 45ste minuut was het weer raak. Nu kreeg Mike de bal aangespeeld van Rehbach. 2-0 voor de blauwwitten. Net voor het fluitsignaal was het nu Mike die zijn broer bediende. 3-0

In de rust werd de uitstekend spelende Verbrugge wegens rugklachten gewisseld voor Stefan Voll. Van der Horst werd gepositioneerd op het middenveld en Voll ging spelen op het zijn vertrouwde plek als rechtsbuiten.

Voll was gebrand om te laten zien dat hij in de basis moet beginnen. Op aangeven van Sep Rehbach was het Voll die aantekende voor de 4-0. Ondertussen moest RKVIC noodgedwongen met 10 man verder, omdat ze niemand op de bank hadden zitten. De wedstrijd was dan ook naar 60 minuten gespeeld. Het was voor Hertha zaak om nu te werken aan het doelsaldo. Voll verschalkte met een geplaatst schot wederom de keeper. 5-0.

De 6-0 was een bijzondere goal. Na een scheidsrechtersbal schoot Zeldenrijk de bal vanaf halverwege eigen helft naar de keeper van RKVIC. Deze wilde de bal aannemen, maar de bal rolde knullig over zijn voet heen zo de goal in.

Ondertussen was er weer een speler van de bezoekers geblesseerd het veld afgegaan, waardoor er RKVIC nog maar met 9 man op het veld stond. Versluis, met al vroeg geel op zak, ruilde van plek met De Ruiter en Dennis van den Hoven kwam erin voor Michael Meinsma.

De bezoekers kregen in de laatste 10 minuten van de wedstrijd ook wat kansen, maar Hertha keeper Wouter de Groot wist met 2 knappe reddingen zijn doel schoon te houden.

In de 86ste minuut was het wel raak voor Mike Nusse. Nu was het Stefan Voll die een assist afleverde. Voll bepaalde in de 90ste minuut de eindstand. Vanaf de linkerzijde slingerde de Ruiter de bal voor de goal en Voll kopte deze geplaatst langs de keeper.

Volgende week gaat Hertha op bezoek bij Zuidoost United met als doel de goede reeks voort te zetten. Om 15:15 wordt erop Sportpark De Bijlmer in Amsterdam afgetrapt.