Hertha JO11-1 oefent er lustig op los.

04 februari 2018

Op zaterdag 3 februari stond voor Hertha JO11-1 de oefenwedstrijd tegen het in de eerste klas uitkomende DSOV uit Vijfhuizen op de agenda. Om 9.45 werd gestart aan de wedstrijd. Door 10 sterke minuten in de eerste helft en 15 in de 2e helft stond uiteindelijk 7-1 op de borden. Helaas was Sam afwezig vanwege een kuitblessure.

Hoewel de wedstrijd erg rommelig begon werd uiteindelijk erg goed gespeeld. Vooral het positiespel en de passing waren uitstekend. Verdedigend kon het wel beter. Na een onderschepping moet er namelijk sneller worden omgeschakeld door iedereen en moeten de spelers niet te diep blijven staan. Het is Hertha die direct duidelijk maakte wat de plannen zijn. Na een eerste kleine kans (een Corner van Thiago wordt door Raslen recht op de keeper gekopt) is het Kick die de eerste goal maakt. Thiago heeft de bal op het middenveld en speelt Mats aan. Die zit kick op snelheid doorlopen en geeft de bal direct mee. Met een harde droge knal is het direct 1-0. DSOV komt er in de eerste tien minuten eigenlijk verder niet meer aan te pas op een corner na in de 7e minuut. Deze wordt genomen maar direct onderschept. Hertha breekt uit met Thiago op links. De voorzet gaat voorlangs maar blijft wel in het bezit van Hertha. De bal komt weer op het middenveld terecht. Deze keer is het Mats die over links kan oplopen. Hij draait naar binnen en dolt 2 DSOV spelers. Die kijken toe hoe hij de 2-0 scoort. Na 10 minuten is het Mike die de bal speelt naar Thiago. Hij speelt direct Raslen aan en die ziet Julian op links vrij komen. Door een snelle actie spelt hij zichtzelf vrij en schiet de 3-0 in de netten. Hierna neemt Hertha wat gas terug en wordt het wat slordiger. DSOV komt wat meer in het spel en Mike krijgt het wat drukker. Toch blijft hij scherp en hiermee zorgt hij ervoor dat zijn doel leeg blijft. Toch heeft Hertha nog wel een paar kleine kansen. Bram speelt de bal naar Julian op links maar deze aanval levert geen goal op. Zo raakt Raslen de bal ook nog en keer half waardoor zijn zachte schot makkelijk voor de keeper is te pakken. Mats heeft nog 2 kansen. Maar beide schoten gaan langs de verkeerde kant van de paal. De ruststand is 3-0

De tweede helft gaat verder waar de eerste is gestopt. Hertha wil wel, maar de felheid en zuiverheid ontbreekt nog. De paar kansen die er zijn worden niet goed afgemaakt. Na een corner die door DSOV is genomen pakt Loek de bal. Hij speelt de bal snel door op Mats die via Julian, Kick weet te bereiken. Met zijn linker voet schuift hij de 4-0 in de netten. Dit was een aanval uit het boekje. Binnen 8 seconden van corner, middels een geweldige steekpass, de aanvaller vrij spelen. Vooral het feit dat er gezien wordt dat iemand vrij loopt en de bal danook direct strak in de voeten krijgt is geweldig om te zien. Kort hierna is het een prachtige aanval die de 5-0 op de borden zet. Een aanval die zo uit de training kan komen. Hier is namelijk veel op geoefend. De bal wordt door het midden opgespeeld. Weer zijn het Mats en Kick die de actie maken waarna Kick om zijn tegenstander heen draait en de 5-0 maakt. En Hertha gaat door. Weer 2 minuten later is het Mats die met een droog schot de 6e van de dag weet te scoren. De corner van Thiago komt bij Kick terecht die Mats vrij ziet staan.

De laatste goal van Hertha komt ook weer uit een counter. Kick weet met zijn snelheid de bal voor te geven waarna Thiago het 7e doelpunt van de dag maakt. Met nog 8 minuten te spelen gelooft Hertha het wel. De wedstrijd wordt rustig uitgespeeld en de paar kansen die er nog zijn worden niet afgemaakt. In de laatste minuut is het DSOV die toch nog de eere treffer weet te maken. Direct erna fluit scheitrechter af.

Al met al een zinvolle maar vooral erg leuke oefenwedstrijd waarin met een paar prachtige aanvallen duidelijk de oefenstof uit de training is terug te zien.