IN DE DERBY HERTHA 13/3 - ARGON 13/3 moest de thuisclub diep met neus door het berijpte gras 0-16 door zeer sterk ARGON

04 december 2017

Met de bijna complete selectie behoudens de afwezige Tim moest het thuisteam als onderste in de kelder van de competitie het opnemen tegen de absolute koplopers. Met het geloof in wonderen werd er met enig optimisme er een gelijk spel uit te slepen door Hertha afgetrapt.

Dit optimisme hield echter slechts 3 minuten stand. De gelijk naar voren druk zettend Argon overrompelde de Herthanen en daarbij geholpen door de keeper Timmety die dacht dat hij als verdediger was opgesteld en zijn doel open liet voor gewoon prijs schieten en daar herhaalde zich 3 maal in 6 minunten met tenslotte 0-3 op de teller uiteraard gingen daarvoor de nodige verdedingsfouten hieraan vooraf…!

Ondanks het de strijdvaardig spel van het Hertha Team kwam men tegen Argon met veel snelheid ,bakvaardigheid en tactische inzicht te kort..
Ondanks dat was het positief dat Hertha geenzins was de strijd op wilde geven en bleef men als mogelijk weleens waar spaarzame de aanval zoeken met soms gave ballen van de spelverdeler Jens en Khalid ais en Dominic en de naar de aanvallers Tom en Mees en Pepijn die het echter moesten afleggen tegen de snelle en solide verdedigers van Argon met als bewijs hiervan slechts 16 tegengoals in de hele competitie..!

Even voor de rust lukte het thuisteam met Kane aan de bal in doelrijpe positie voor het doel van de totaal bevroren keeper van Argon te komen maar trof zijn trap helaas geen doel.

De Argon bleef en constante dreiging waardoor treffers niet konden uitblijven en de rust met tegentreffers met veel limonade moest worden weggespoeld.

Na de rust werd het spel hervat nu met “coming up keeper” Fenno tussen de latten en met weer Hertha met de zelfde strijdlust of men maar met 1-0 achter stonden !
Het beeld leek op de eerste helft waarbij de strijd bijna geheel op de helft van de thuisclub werd uitgevochten met als groot voordeel de keeper Fenno bij de les werd gehouden en er veel ballen op weergaloze wijze in zijn handen kwamen en menige vooral gedaan door een duik als een dolfijn..!

Maar ja het scoring percentage overtrof zijn dappere reddingen waardoor de goede thuisfluiter Eric Mooy tenslotte 0-16 op de teller het genoeg vond en Hertha uit haar leidde verloste…!