Hertha JO15-1 verslaat FC Almere

26 november 2017

Vinkeveen, 25 november 2017- Op een ijzig witte grasmat vandaag alweer de derde wedstrijd van dit seizoen tegen een ploeg uit Almere.

Na Forza en AS80 Almere dit keer tegen FC Almere. Het werd een open wedstrijd met veel kansen voor beide doelen. Het team van Erik van der Horst heeft wel iets weg van het Ajax met voor het eerst Johan Cruyff als trainer aan het roer in 1986/1987. Met spelers als Van Basten, Rijkaard, Koeman, Olsen, Vanenburg en Schip zag je wekelijks voetbal van een andere planeet.

Het voetbal van Cruyff was destijds een regelrechte sensatie; VOL op de aanval en stuntman Stanley Menzo als “vliegende keep” nog net niet op de middenlijn En wij hebben bijvoorbeeld Cooper…

De eerste helft was duidelijk voor Hertha met goed uitgespeelde aanvallen maar de Vinkeveners lieten de kansen onbenut. Sem en Mees alias Rijkaard en Olsen waren heel dichtbij een goal en het doel staat waarschijnlijk nu nog na te kreunen van de vrije trap van Nick Verweij op de lat.. Wat een vuurpijl zeg. Zo vader zo zoon, in ieder geval qua vuurwerk ! Dat Ajax destijds ook wel eens een valse counter om de oren kreeg, overkwam Hertha deze zaterdagmorgen direct na rus. 0-1. De geblesseerde Mats (Koetje) Klinkhamer dirigeerde zijn ploegmaatjes vanaf de bank dat ze nu “vooral niet onder (bij) de pakken neer moesten gaan zitten” !

Het Cruyffiaanse tikkie takkievoetbal was de tweede helft wel een beetje verdwenen maar de Vinkeveense wil om vandaag te winnen bleef absoluut voelbaar. De gelijkmaker kwam er na 50 minuten door een prima goal van baltovenaar Yanick Sumajow; 1-1. Hertha nam veel risico’s en de beste kansen waren de tweede helft eerlijkheidshalve voor FC Almere maar ja ze gingen er gewoon niet in. Twee minuten voor tijd was Yanick de Vinkeveense Verlosser. Met een lucky-goal lepelde hij zijn rebound over de keeper. Eindstand 2-1. Drie punten en feest met patat in de loungehoek van Hertha’s clubhuis!!

En als deze gasten wekelijks de lessen over aanvallend voetbal (positiespel) van teamcoach Erik van der Horst ter harte nemen en zich weten te wapenen tegen valse counters zou 2018 nog wel eens een titel op kunnen gaan leveren…

Ome Johan zou tegen deze groep zeggen: “Een goed TEAM is een mix van techniek, tactiek drang om te presteren en de manier van voetballen.

Maar de absolute wil om aan de bal te komen en te blijven en de absolute wil om elk duel te winnen moeten deze gasten verder opvoeren.

Het is echt zonde om niet alles uit je sport te halen” In Vinkeveen zeggen ze: Drie punten; Best gelopen