Hertha JO11-1 strooit met doelpunten tegen Abcoude JO11-2

20 november 2017

Op de zaterdag dat Sint weer aan kwam in ons land, speelde Hertha JO11-1 een thuiswedstrijd tegen Abcoude JO11-2.

Na de onterecht verloren wedstrijd van de week ervoor, waren de boys extra uit op revanche. Een doelpuntrijke wedstrijd leverde een zeer verdiende winnaar op: Hertha JO11-1. Grote uitblinkers bij de jonge Vinkeveners waren Kick en Mats.

Na de verloren wedstrijd vorige week en een hele goede trainingsweek begonnen de jonge toppers aan hun wedstrijd tegen Abcoude JO11-2 die de laatste weken goede resultaten had geboekt.

Met een kleine vertraging floot de goed leidende scheidsrechter Jur van der Horst voor het begin van de wedstrijd. Iet wat onwennig begon Hertha wat slapjes aan de wedstrijd wat al na 1 min een kans voor Abcoude opleverde, waarbij keeper Mike zijn klasse moest tonen. Ook een paar corners leverden voor Abcoude niets op.

Hertha was wakker geschud en met name voorin ging de bal snel rond. Dit resulteerde in de 3e minuut in een prachtige aanval waarbij Bram de bal naar Mats speelde die met een prachtige pass Kick alleen voor de keeper zette. Deze had geen antwoord op de prachtige knal van Kick, 1-0 voor Hertha.

Hertha ging door en de ene na de andere aanval werd opgezet en resulteerden in een aantal kansen, maar de keeper van Abcoude stond zijn mannetje en hield zijn doel vooralsnog verder schoon.

Na 8 minuten wederom een mooie aanval vanuit achter: Thaigo stuurde Kick aan de rechterkant diep, deze speelde zn man uit en legde de bal breed op de inkomende Mats: 2-0.

Het ging snel want na 11 minuten knalde Kick zn tweede binnen. Hertha werd vervolgens iets slordiger in de passing maar kwam door goed verdedigend werk van Loek en Sam niet in de problemen.

In e 21e minuut begon Kick aan een rush en gaf Bram een niet te missen kans: 4-0. Nog voor rust na een vloeiende aanval schoot Kick zijn derde binnen. 5-0 rust.

De tweede helft speelde Hertha tegen de wind in en al snel had de behendige rechtsbuiten van Abcoude het net gevonden met een geweldig schot van afstand.

Hertha was duidelijk wat sloridger aan de tweede helft begonnen en Abcoude maakte op bijna dezelfde wijze ook een 2e goal: 5-2.

De mannen vonden het genoeg en Hertha pakte het initiatief weer op, waarbij het duo Mats en Kick continue voor gevaar zorgde. Eerst schoot Kick na een prachtige aanval de bal op de paal, maar een minuut later veroverde Mats de bal op het middenveld en stuurde meteen Kick de diepte in, die zijn vierde van de dag aan liet tekenen 6-2.

Vier minuten later een wederom lopende aanval die begint bij keeper Mike, een loop actie van Mats brengt Kick in balbezit die zo kan doorlopen naar het doel van de tegenstander 7-2 en doelpunt nummer 5 van Kick.

Een verdedigende onoplettendheid leverde Abcoude nog een 3e goal op, 7-3

Het slotakkoord is voor Mats die aan de linkerkant druk zet en de bal veroverd. Onderweg speelt hij een verdediger uit en met een mooi gekruld schot laat hij de keeper voor de 8e keer vissen: 8-3.

Al met al een goede wedstrijd van de Hertha mannen die lieten zien dat de nare smaak van vorige week helemaal is weggespoeld. Volgende week staat de streekderby tegen CSW op het programma.