Hertha JO13-1 pakt punt tegen koploper CTO

13 november 2017

Na de gewonnen derby tegen Argon van afgelopen week, was het voor Hertha’s JO13-1 zaak om dat goede gevoel vast te houden. De basis van de overwinning op de Mijdrechtenaren legde Hertha door een goede eerste helft. De tweede helft ging op wilskracht, hard werken en onvoorwaardelijke teamspirit. Meer van dat was deze week ook nodig; de uitwedstrijd in Duivendrecht tegen koploper CTO stond op het programma.

Snelle voorsprong
Zonder de afwezige Jay Siebenheller, startten de Herthanen sterk op de keiharde, oude kunstgrasmat. De oranje-witte tegenstanders speelden erg aanvallend, met een zeer offensief ingestelde centrale verdediger. Hierdoor kwam er voor Hertha ruimte; de aanvallers stonden namelijk 1-op-1 tegen de verdedigers van CTO. Zo konden aanvoerder Alfie Irving, Daan van Rossum en Amine el Makrini flink gevaarlijk worden. Dat resulteerde in de zesde minuut al in een voorsprong. Een verre trap van keeper Rens van der Moolen werd uitmuntend gecontroleerd door Tijn Eekhoudt, die zette zo Alfie alleen voor de keeper. Grote klasse was het overzicht van de aanvoerder, die Amine voor open goal zag staan die simpel binnen tikte.

Sterke eerste helft
Verdedigend stond het de rest van de eerste helft ook sterk. Gelegenheids-linksback Jaydi Smit kwam, net als de rest van Hertha, eigenlijk niet in gevaar. Op het middenveld waren het Daroen Mauloed, Tijn en de zeer sterk spelende Thijs Stroet die hun duels vaak wonnen. Ondertussen begon de frustratie bij CTO, al wat op te lopen. Zo werd onder andere Alfie flink onderuit geschoffeld door de keeper, wat niet werd bestraft door de verder goed fluitende scheidsrechter. De net ingevallen Tom Roumimper kreeg nog heel ongelukkig een bal vol in zijn gezicht, dus kon Tijn weer zijn plek midmid oppakken. De eerste helft was duidelijk voor Hertha, dat bij vlagen de koploper overklaste met positiespel.

Aanvalsgolf
In de rust werd besloten om de Vinkeveners te wapenen tegen de aanvalsgolf die op de loer lag. Met twee spitsen werd de tweede helft aangevangen, terwijl CTO met vier spitsen ging spelen. Opnieuw toonden de Herthanen zich ongehoord strijdvaardig; voor elkaar door het vuur gaan en nooit opgeven. Ondertussen werd elke aanval gepareerd door keeper Rens en zijn verdedigers Luc van Dam, Lars van den Berg, Tygo Woudstra en Sander van Senten. De grootste kans was zelfs nog voor Hertha; Amine schoot uit een corner nog hard op de lat. Vlak daarna kwam Sander hard ten val op de harde kunstgrasmat en brak daarbij (wees een ziekenhuisbezoek uit) zijn sleutelbeen. De volgende tegenslag was toch de onvermijdelijke tegengoal. Uit een klutssituatie werd de 1-1 binnengeschoten. Niet veel later schoot ook CTO nog op de lat. Hertha, ondertussen met vijf verdedigers spelend, hield toch stand tot en met het laatste fluitsignaal.

Opnieuw een knappe wedstrijd van het jonge team van Hertha. Volgende week staat de middenmoot-kraker tegen Sporting Martinus op de agenda. 10.45 wordt er afgetrapt op de Molmhoek.