13 november 2017

Vinkeveen, 11 november 2017,

Dit voetbalweekend was door het “Technisch hart” van de Vinkeveense voetbalclub uitgeroepen tot “Zaterdag van de echte buitenspelers”. Dat voetballen over de flanken niet zo maar een dingetje is voor de beleidsmakers in Vinkeveen was vandaag direct voelbaar op Herthanello. Voorzitter Michel Klinkhamer was er maar ook technische mannen zoals Onno Stokhof, Patrick Duikersloot en zelfs Harry van Genderen (tegenwoordig in de rol van Sjaak Swart bij Ajax) meldden zich voor de aftrap om de druk nog wat verder op te voeren bij teamcoach Erik van der Horst…

Op deze 11e van de 11e kreeg Mees van Zijtveld vandaag rugnummer elf en werd Yanick Sumajow door Erik op de rechter flank geposteerd.

Daarnaast had Yanick deze week speciaal witte voetbalschoenen aangeschaft zodat zijn tegenstander zijn schijnbewegingen op de zijlijn helemaal niet meer zou kunnen volgen.

De wedstrijd:

De mannen uit de Polder trapten af en al snel bleek Nederhorst een gelijkwaardige tegenstander met (al jaren) dezelfde voetbalintenties als Hertha.

Na vijf minuten was het Mees (Messi) van Zijtveld die uit een prima steekpass van Yanick koelbloedig de 1-0 er in prikte. Een goed begin dus.

Het werd een aantrekkelijke wedstrijd met voetbal over de vleugels en kansen voor beide doelen. Het was aan Cooper, Nick, Jaiden, Daan en Sander te danken dat “Polderboys” niet wisten te scoren tijdens de eerste helft. Klasse verdedigd door de mannen !! Ruststand 1-0.

De tweede helft een overtuigender Hertha waarbij de wedstrijd zich nog maar op één helft afspeelde, die van Nederhorst dus. Er viel nu veel meer te genieten met fraaie acties (en panna’s) van Me(e)ssi, en Yanick vanaf de zijlijn.

En Nick, Michel, Daan, Sem, Sander, Vince, Tibor en Rens alias “de Kapper” verzorgden de voetbalshow op het middenveld.

Nick schoot op de lat, Sem op de paal en de goalie van Nederhorst redde een paar keer knap bij inzetten van spits Sem, Michel, Mees en Yanick.

Het duurde uiteindelijk tot zeven minuten voor tijd dat de Vinkeveners zich zelf wisten te belonen en te bevrijden met een goal van Sem. 2-0.

Een minuut voor tijd kopte Daan de bal door uit een corner en was Yanick er als de kippen bij om de derde goal aan te laten tekenen. Eindstand: 3-0.

Na afloop dik tevreden gezichten in de kantine, niet alleen vanwege de uitslag maar vooral ook omdat het een “Zaterdag van de echte buitenspelers” was geworden. Ofwel opleidingsmissie geslaagd. Mag ik dat zeggen ? Onno Stokhof gebeld en die weer met Mart Smeets en ja het mocht. Best gelopen….