Hertha behaalt moeizame overwinning

06 november 2017

Vorige week heeft Hertha zich goed herpakt na de eerste nederlaag van het seizoen. Hertha wist thuis te winnen met 4-1 van Portugal Amsterdam. Deze week reisde Hertha af naar Bovenkerk voor het duel met Roda 23.

Hertha startte deze week in een andere samenstelling dan de afgelopen week. Neal Klesman nam de plek van Marco Weinreich voor zijn rekening en Donny Nusse mocht starten op de linkervleugel.

Hertha wint de tos en mag aftrappenen heeft het meteen lastig. Door het onrustige spel wordt ook het eerste doelpunt van de wedstrijd ingeleid. Hertha verliest de bal in de middencirkel en Roda verplaatst het spel snel naar de rechterkant. Ruben Versluis is te laat en zijn directe tegenstander kan naar binnen snijden. De aanvaller van Roda ziet een gaatje en haalt uit. De bal gaat richting de verre hoek en is ongrijpbaar voor keeper Wouter de Groot. 1-0 voor Roda.

Hierna lijkt Hertha zich weer te herpakken. Het spel wordt langzaam beter en Hertha kan de aanval zoeken. Jur Horsman komt aan de bal en speelt Stefan Voll aan in de voeten. Donny Nusse komt ondertussen door vanaf het middenveld en Voll geeft een goede steekpass op Nusse. Donny gaat het 16 metergebied in maar wordt neergehaald. Mike Nusse gaat achter de bal staan voor de strafschop. Hij schiet hem laag in de linkerhoek maar de keeper red. Zo blijft het na een half uur spelen 1-0 voor de thuisploeg.

In de 42ste minuut kan Mike Nusse op snelheid richting de goal. Hij komt vanaf de zijkant en staat bijna op de achterlijn, maar weet de bal goed binnen te schieten in de verre hoek, 1-1. Hierna zet Hertha door. In de blessuretijd van de eerste helft wordt het 1-2. Het is Neal Klesman die goed doorjaagt op de tegenstander. Door de verdiensten van Neal komt de bal bij Mike Nusse. Deze houdt overzicht en legt de bal terug op Stefan die goed afmaakt. Zo kan Hertha met een voorsprong gaan rusten.

In de rust heeft trainer Dunsbergen één wijziging gedaan. Maikel Meinsma komt er in voor Donny Nusse. Roda mag aftrappen voor het begin van de tweede helft. Hertha werkt hard, maar voetballend wil niet alles lukken. Voor Maikel Meinsma wordt het een korte wedstrijd hij krijgt in de 60ste minuut een elleboog in het gezicht en moet het veld weer verlaten. Ferdi Balte wordt ingebracht. Met nog 15 minuten op de klok wordt de weerstand van Roda steeds minder. Er komt meer ruimte en Hertha weet hier van te profiteren. Sep Rehbach kan Voll aanspelen die goed naar binnen komt. Voll zet de verdediging met een schijnschot op het verkeerde been zet en rond daarna goed af in de verre hoek 1-3. In de 85ste minuut weet Hertha de score nog verder te vergroten. Mike kan na een goede solo actie uithalen en ziet de bal via de binnenkant van de paal het doel ingaan. Hiermee tekent hij voor zijn 13de doelpunt van de het seizoen, 1-4. Roda doet nog wel wat terug. Door miscommunicatie achterin bij Hertha weet Roda er makkelijk tussen door te voetballen wat de eindstand bepaalt op 2-4.

Hertha weet de punten mee terug te nemen naar Vinkeveen en kijkt nu uit naar de volgende wedstrijd tegen FC Amsterdam in Amsterdam. Daarna lonkt een spannend slot van de eerste periode thuis tegen de koploper.