Hertha JO13-1 wint Ronde Venen-derby met 2-1

06 november 2017

Het seizoen van Hertha’s JO13-1 gaat als sinds het begin met ups en downs. Zo was de 8-1-zeperd tegen Abcoude vorige week een duidelijke down. Zoals de legendarische ‘Nummer 14’ zei: heeft elk nadeel ook zijn voordeel. Duidelijk werd dat, ook op de trainingen, de intensiteit omhoog moest om door te gaan met de ontwikkeling die sinds de seizoenstart is ingezet.

En dan stond op 4 november ook nog dé derby op het programma tegen Argon JO13-2. In het begin van het seizoen werd er tegen elkaar geoefend en waren de Mijdrechtenaren met 1-2 te sterk. Daarbij bleek het voor Argon nodig om wat versterkingen uit een hoger team te halen. Duidelijk was dat Hertha in ieder geval alles zou moeten geven om kans te maken op een overwinning. De derby stond onder leiding van de sterke scheidsrechter Rob Mooij.

Lijn doortrekken
Vanaf minuut één trok Hertha de lijn door van de afgelopen twee trainingen. De twee Mijdrechtenaren in Vinkeveense dienst, Jay Siebenheller en aanvoerder Daan van Rossum, gingen voorop in de strijd. De Herthanen gaven geen centimeter ruimte weg en er werd goed druk gezet door de voorhoede met Daan, Alfie Irving en Jaydi Smit. Deze druk resulteerde al vroeg in een corner, die uiteindelijk door Tijn Eekhoudt vlak langs de goal werd gekopt. Na 11 minuten opende Hertha de score. De druk werd de Mijdrechtse ploeg teveel en wist Daan uiteindelijk Alfie te bereiken. Die bleef sterk in het duel met zijn tegenstander en prikte de bal zo langs de keeper. Verdedigend gaf Hertha niet heel veel weg en kan het altijd rekenen op de indrukwekkend keepende Rens van der Moolen.

2-0 ruststand
Na 20 minuten konden de drie hard werkers Alfie, Tygo Woudstra en Daroen Mauloed even op adem komen en kwamen drie verse krachten erin. 3 minuten later verdubbelde Hertha de score met een identieke goal. Nu was het Daan die Jaydi wist te bereiken en schoot ‘Smitje’ de 2-0 tegen de touwen. Tot de rust had Hertha het betere van het spel. Zo wist Mijdrecht niet echt grip te krijgen op de aanvallend ingestelde middenvelder Tom Roumimper. Amine el Makrini poortte 1-op-1 nog zijn directe tegenstander en wist nog een gevaarlijke voorzet af te leveren, maar het resulteerde uiteindelijk niet in een goal.

Over de streep
In de rust was het erg gemakkelijk voor de coaches: de mannen werkten hard, zaten kort op hun tegenstander en gaven ze geen tijd. Na rust was het spelbeeld alleen wel wat anders. Misschien door de wind mee, maar ook duidelijk door de reeds verspeelde kracht van Hertha, kwam Argon beter in het spel. Desalniettemin kreeg Hertha nog wat schotkansen via Amine, Thijs Stroet en later ook nog Alfie. Jammer genoeg kreeg Jay ongelukkig de bal op zijn hand, vlak buiten het strafschopgebied. De vrije trap werd hard in de kruising geschoten, onhoudbaar voor Rens. Daarna braken er nog enkele benauwde minuten aan. Soms met wat kunst en vlieg werk, maar vaak ook door het sterke verdedigende werk van Tygo, Jay, Sander van Senten, Luc van Dam en Lars van den Berg.

Na het fluitsignaal van scheidsrechter Mooij was het een ontlading van jewelste. De 2-1 overwinning was binnen en de drie punten bleven in Vinkeveen. Volgende week wacht koploper CTO.