Hertha boekt verdiende 4de competitiezege

30 oktober 2017

Om 14:30 uur werd er op Sportpark de Molmhoek afgetrapt tegen FC Portugal uit Amsterdam. Hertha moest vandaag het nodige recht zetten, na het pijnlijke verlies tegen RKAVIC twee weken geleden. Mitchel de Ruiter en Donny Nusse startten beiden voor de eerste keer dit seizoen in de basis.

Het initiatief lag in de beginfase niet bij Hertha. FC Portugal speelde een stuk feller. De strijd om de 2de bal werd te vaak verloren. Een opstapeling van verkeerde keuzes leidde de 0-1 in. Een vrije trap op de middenlijn werd terug gespeeld op keeper Baarslag, welke de bal wat ongelukkig inspeelde op Horsman. Horsman leed balverlies, waardoor de spits van Portugal kon overnemen. De Groot en Baarslag konden de tegengoal niet meer voorkomen.

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Hertha een achterstand moest gaan goed maken. Na de tegengoal lag het initiatief wel bij de thuisploeg. Er werd met meer druk vooruit gespeeld wat in de 30ste minuut resulteerde in 1 van de vele corners. Verdedigers Zeldenrijk en de Ruiter stonden gepositioneerd voor de goal. Weinreich wist de bal goed in te brengen. Na wat gekluts voor de goal wist Zeldenrijk, met het nodige geluk, de bal bij Mike Nusse te krijgen, die de score weer gelijk trok. 1-1.

In de 40ste minuut was het Rehbach die heel sportpark de Molmhoek liet zien wat hij in huis had. De verdediging van FC Portugal kon de bal niet lekker wegwerken. De bal belande op de slof van de net 18 jaar geworden Rehbach. Met een geweldige volley wist hij de bal vanaf een meter of 18 over de keeper te krullen. 2-1.

In de 2de helft was het ook Hertha die het betere van het spel had. Na een minuut of 20 was het weer Mike Nusse die richting de goal van Portugal ging. De rappe Nusse was een plaag voor defensie van Portugal. Met een sliding werd de bal gemist en moest Nusse op springen om er zo voor te zorgen dat hij zonder krukken het veld kon verlaten. De scheids legde de bal op de 11 meter stip. Weinreich stuurde de keeper de verkeerde hoek in en wist de bal geplaatst in de hoek achter de doellijn te krijgen.

De 3-1 zorgde voor de nodige zekerheid. Trainer Dunsbergen moest vandaag gebruik maken van al zijn wissels. Na 75 minuten was het Versluis die met de nodige klachten het veld verlaten. Ferdi Balte kwam erin op de linksback positie. De Ruiter schoof door naar het centrum en Zeldenrijk nam de rechtsback positie over. De defensie stond onder leiding van de Groot, met uitzondering van de eerste 20 minuten, goed te voetballen.

Jesse Kroon en Maikel Meinsma kwamen in de plaats van Sep Rehbach en Donny Nusse. Het was een wissel die goed uit pakte want niet veel later was het Jesse die een assist leverde aan Meinsma. Meinsma wist de bal met een uitgemeten schot langs de keeper te krijgen. Niet veel later was het Ferdi die de bal knap bij Klesman wist te krijgen. Helaas stond de keeper in de weg. In de resterende minuten gebeurde er niet veel meer en bleef het 4-1 in het voordeel van de blauwwitten uit Vinkeveen. Hertha staat op een verdienstelijke derde plaatst met 1 punt achter beide koplopers. Volgende week moet tegen RKSV RODA '23 gewonnen worden om aansluiting te houden en in de race te blijven voor de periodetitel.