Hertha JO13-3 zeer onverdiend verloren van RKDES13-3

15 oktober 2017

Met HERTHA 13/3 op volle sterkte door het overplaatsen van Tim, Teun en Dominic uit de Hertha 11/3 werd er met bijna een volle supporters bus afgereisd naar Kudelstaart. Aldaar schrokken de nieuwe aanwinsten zich te pletter daar zij nog nooit op een volledig veld hadden gespeeld
.
De toegewezen scheidsrechter bleek later een oud politie rechercheur te zijn en daar het geen publieksgeheim is dat Vinkeveen bekend staat als domicilie van veel wittenboordcriminelen achtte hij het nodig op de spelerspassen zeer zorgvuldig te controleren.

Later bleek dat hij ook nog als stationschef op het Centraal Station had gewerkt daar de fluitist van het concertgebouw ver overtrof maar daar over later!!!

Maar dit terzijde. .zeer opportuun mede door de pep tolk in de kleedkamer van de zeer gedreven leider Jorge was de intentie nog niet geheel binnen gekomen want een goede aanval van RKDES in de 2 de minuut leidde al de 0-1 in..!
Dat was schok wat Hertha nodig had om te realiseren dat ze daar niet voor waren gekomen en ja hoor de strijd werd aangegaan door een geweldige druk naar voren en een paar minuten later resulteerde dat door goed teamwerk van vooral Mees ,Ferre en andere in een mooie tegentreffer 1-1 door een prachtig schot van uitblinkende Stein en was de blijdschap van vader Jorge langs de lijn hartverwarmend..!

Het spel van beide teams werd in hoog tempo gespeeld en maar ook eveneens door de nieuwelingen in Hertha of zij al jaren op het volledige veld hadden gespeeld wekte waardering op. Maar helaas leek de ambiance als de NS het liep als een trein maar was helaas de fluitende ex stationschef die beide partijen jammer genoeg steeds uit hun spel ritme haalde (terecht.!!!) door 57 keer te fluiten voor onjuist ingooien…!!

Met deze stand werd de rust in gegaan!!
In de rust kregen de mannen nog een pep talk…die een enorme uitwerking op het zou hebben op team ..!!
Bijna de gehele tweede helft hield Hertha de druk op de ketel en dat betaalde zich uit door de uit een scrimmage in het strafschop gebied de bal door Mees in het net achter de keper werd geschoten en hierdoor de 1-2 in grote blijdschap werd gevierd maar met nog 10 minunten te gaan voelde vriend en vijand dat de 3 punten binnen waren.

Echter een schaarse aanval van de thuisclub maakte hieraan een einde de over de wedstrijd voortreffelijke keeper Timmety twijfelde of het voetballend oplossen of op de lijn te blijven hij koos helaas voor het eerste ..maar de aanvaller speelde hem uit en scoorde de gelijkmaker 2-2..!!

Het was heerlijk op waar te nemen daar Hertha onvermoeid weer goed voor de aanval kozen om alsnog de winst mee naar huis te nemen maar de handen van jammer genoeg goede Hertha keper welke bijna de tweede helft nauwelijks in actie hoefde te komen was waarschijnlijk klemvast houden van de bal ontwend en had een attente invaller het voor intikken 3-2 eindstand.

De moraal van deze wedstrijd ..Hertha 13/3 heeft laten zien dat men progressie hebben gemaakt in vechtlust individueel maar ook als team ook met daarbij de nieuwe aanwinsten….en daarbij goede wedstrijd hebben neergezet… waar met ouders en leiding met plezier en spanning en trots naar gekeken hebben ..