Hertha JO11-1 bindt ook ZuidOost United JO11-2 aan de zegekar

15 oktober 2017

Op zaterdag 16 oktober stond de thuiswedstrijd van de Hertha Jo11-1, tegen ZuidOost United op het programma. Om stipt 10.30u floot de goed leidende scheidsrechter Femke Kes voor het begin van de wedstrijd. Al snel namen de Hertha mannen net als in afgelopen wedstrijden het initiatief.

De bal werd snel van voet naar voet gespeeld en de kortste weg gezocht naar het doel van de keeper van ZuidOost United.
Achterin werd door Julian, Sam en Loek geen ruimte gegeven aan de spitsen van de tegenstander. Wat na 6 minuten via een goede opbouw de eerste goal opleverde. Mats werd aangespeeld in het midden en gaf de bal direct door aan de sprintende Kick die geen moeite had om de keeper uit te spelen en de 1-0 tegen de touwen te schieten.

Hertha ging door en 2 minuten later had ook Raslen zijn eerste van de dag erin liggen. Na een goede combinatie voorin gaf Kick de bal breed op Julian die de bal half raakte waarna het voor de vrijstaande Raslen een koud kunstje was om te scoren.

De tegenstander kreeg geen kans om op adem te komen en na 12 minuten speelde Kick, Mats aan die met zn rug naar het doel stond. Een snelle draaibeweging en de bal lag achter de kansloze keeper 3-0.

Hertha ging daarna wat slordiger en onrustiger spelen maar keeper Mike kreeg de eerste helft nauwelijks geen werk te doen.

Na de limonade in de rust, kregen de mannen de boodschap vooral lekker te blijven voetballen en te proberen meer goals te maken. Zuid Oost United dacht er hetzelfde over en schoot meteen uit de startblokken. De verdediging stond meteen op scherp en Loek speelde de vrijstaande Mats in, die opendraaide en in een keer een steekpass gaf op Kick, die speelde de keeper uit en de 4-0 stond op het bord.

Hertha ging wat meer terug voetballen en gaf de tegenstander iets meer lucht. Dat leidde tot 2 kleine kansjes voor Zuid Oost United die via de voet van Sam ook een doelpunt opleverde 4-1.

De scherpte was meteen terug. Zo schoot Mats een vrije trap snoeihard op de lat en was er weinig geluk bij meerdere kansen
Na 8 minuten in de 2e helt was het via een mooie aanval over verschillende schijven Raslen die 5-1 scoorde.
Thiago was ook betrokken bij de 6e goal van de dag. Een vrije trap werd breed gelegd op Kick die van afstand schitterend uithaalde 6-1. Ondanks verschillende kansjes veranderde er niets meer aan de stand.

Al met al een goede overwinning van de Hertha mannen, waarbij vooral het spel en het plezier van het team mooi waren om naar te kijken. Volgende week een oefenwedstrijd en daarna een bekerwedstrijd, waarna begin November de competitie zal worden hervat voor de jonge Herthanen