MENU
 

Contributiebetaling via Stichting Jongeren Actief

10 oktober 2017

Deelname aan sport-, en spelclubs kost geld. Contributie, een tenue, materiaal voor de knutselclub of goede schoenen om met de natuurclub het bos in te gaan.

Niet iedereen heeft daar geld voor. Het dagelijkse leven is vaak al duur genoeg als je van een klein inkomen moet rond komen. Hiervoor is de Stichting Jongeren Actief in het leven geroepen.

Voorheen was de leeftijdsgrens 15, maar deze is nu opgetrokken naar 18.

Voor wie?

Gezinnen waarvan het inkomen niet hoger is dan 130% boven het bijstandsniveau en gezinnen die tijdelijk financiële problemen hebben, kunnen een aanvraag doen. Bij het servicepunt Wonen, Welzijn en Zorg weten ze of u in aanmerking komt. Voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar kan een aanvraag gedaan worden bij het Servicepunt. Voor kinderen of jongeren die hieraan voldoen, wordt de deelname aan een club betaald.

Hoe gaat het in zijn werk

Iedereen die denkt dat de Stichting Jongeren Actief hen kan helpen en aan de voorwaarden voldoet kan een aanvraag indienen. Dat kan bij het Servicepunt wonen, welzijn en zorg. Daar liggen aanvraagformulieren. Bij het aanvraagformulier zijn bewijsstukken nodig, bijvoorbeeld van het gezinsinkomen. Vaak is het al voldoende om ze te laten zien. De medewerkers van het Servicepunt kunnen vragen beantwoorden en helpen met het invullen van het formulier.

Hoe betaalt de Stichting?

Wanneer kinderen hiervoor in aanmerking komen betaalt de Stichting Jongeren Actief de contributie en andere zaken die nodig zijn voor deelname aan een club. Wij betalen rechtstreeks aan de club.

Servicepunt wonen, welzijn, zorg

0297- 587600
www.servicepuntderondevenen.nl

Inschrijven kan bij het Servicepunt wonen,welzijn en zorg.

- Hoofdweg 1 in Mijdrecht ma t/m do van 9.00 - 16.00 uur vrijdag van 9.00 - 13.00 uur.

- Dorpsstraat 28 in Wilnis ma t/m do van 9.00 - 16.00 uur vrijdag van 9.00 - 13.00 uur.

- Herenweg 63 in Vinkeveen ma t/m do van 9.00 - 16.00 uur. vrijdag van 9.00 - 13.00 uur

Naar het overzicht