MENU
 

Hertha JO13-3 verliest ondanks goed teamwerk van sterker aanvallender Legmeervogels JO13-3 met 0-4

08 oktober 2017

Hertha trad aan met geheel eigen team maar met wat aanpassingen in de opstelling zoals Jenno in de spits en Tom als versterking in de verdediging.

In de laatste trainingen lag het accent op snel en strak aanspelen met snel inlopen bij bal ontvangst en afspelen en het spel breed houden bij aanval opbouw.

Het was dan ook een prettig constatering voor coach en leiding dat het kwartje bij de meeste spelers was gevallen en daardoor het echt een voetbal wedstrijd werd op een beter niveau dan de vorige wedstrijden en dat er team stond met een goede inzet….ofschoon de geven passen soms een beter lot verdiende.

Tom werd in de voorhoede node gemist maar in de verdediging blonk hij uit en gaf Hertha mede door de inzet van Jense en Ferre maar ook de uitblinker Jelmer
tot de rust de 0-0 hield…. een prestatie op zich!

Met vertrouwen in eigen kunnen begon men aan de 2de helft een werd dat vertrouwen ondermijnd door een snelle tegen coal in de eerste minuut uit een mis communicatie tussen juist de bouwstenen van de defensie t. w. Jelmer en Jense omdat laatste zich realiseerde dat hij Jelmer niet mocht terug spelen waardoor Jelmer in verwarring raakte en een aanvaller als lachende derde van dichtbij de bal met ogen dicht voor het inschieten had …0-1

Niet veel later kregen de gasten een corner die normaliter hoog wordt ingebracht maat nu ongelukkiger wijs mede door de harde tegenwind tot verrassing van verdedigers en keeper van de thuisclub over de kunstmat voor de doellijn gleed en een goed opgestelde gast de bal met gemak in net tikte 0-2

De wil van Hertha om het er niet er bij te laten zitten vertaalde zich in meer aanvallende acties mede door de zeer gedreven voetballende keeper Timmety maar vergat daarbij dat winnen team werk is en strandden zijn aanvallen veelal in de verdedigende voeten van de tegenpartij…!

Opvallend was de nieuwe positie en progressie en inzet van de jongste telg van het veld maar niet de minste want Fenno was geregeld bij de aanval betrokken..!

Maar aanvallende intenties met inzet van Stein ,Timmety ,Kane en vooral ook Pieter strandde op de goede verdediging van de Legmeervogels en had de keeper een rustige ochtend en had hij wellicht spijt dat hij zijn huiswerk voor het weekend niet had mee genomen..!

De keerzijde was dat de verdediging van Hertha te veel kansen weg gaaf en Jelmer geen moment rust had maar met verve liet zien dat hij een uitstekende keeper
is maar toch even moest toestaan dat hij een voltreffer niet kon keren en een hoge bal door de wind in het net verdween 0-3 en 0-4 mede de eindstand.

Al hoewel het een verloren wedstijd was complementeerde de zeer betrokken leider Jorge het team met de vooruitgang die het met deze wedstrijd had geboekt
en memoreerde dat er werd met passie en meer als een team werd gevoetbald met deze conclusie kon de coach zich volledig vinden , maar zou het nog beter vinden dat gemaakte foute keuzes door als mogelijk door de maker zelf gelijk worden gecorrigeerd.

Verder nog dank voor de goed leidende scheidsrechter Jeroen Passet….en een pluim voor ‘Scheidsrechter Academie” van Hertha onder leiding van de heer van Boxtel voor het leveren van zulke voortreffelijke jongens.

Naar het overzicht