Zuidvogels JO11-2 – Hertha JO11-1

08 oktober 2017

Het nog ongeslagen Hertha JO11-1, ging afgelopen zaterdag naar Huizen voor de uitwedstrijd tegen het nog puntloze Zuidvogels JO11-2.

Het werd in de miezerregen een eenzijdige wedstrijd waarin de Hertha mannen lieten vaak lieten zien wat ze voetballend in hun mars hadden. Raslen Hedhili was met 3 goals de beste man aan Hertha zijde.

Vooraf had coach Toine de mannen opdracht geven om vooral te blijven voetballen en het balletje te laten gaan.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter toonden de mannen dat ze de opdracht goed begrepen hadden. In hoog tempo ging de bal van voet naar voet, wat al snel resulteerde in een aantal kansen. Na een combinatie tussen de drie spitsen Kick, Mats ging Thiago goed door en scoorde in de 2e minuut de 0-1.

Hertha ging door en al snel scoorde Kick de 0-2 na wederom een vloeiende aanval.

Aanval na aanval ging richting het doel van de arme keeper van Zuidvogels, en het was aan de scherpte van de Hertha spitsen te wijten dat de teller niet heel snel opliep.

Raslen maakt na 12 minuten de 0-3 en al snel gevolgd door de 0-4.

Na 22 minuten was het Mats die uit een penalty, vanwege een handsbal op de lijn, de 0-5 ruststand op het bord bracht.

In de rust kregen de mannen vooral de boodschap doorgaan met goed spel en het afronden van de kansen.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld te zien, Hertha dicteerde en Zuidvogels liep er achteraan.

Hertha bleef echter erg slordig in het afronden van de vele gecreeerde kansen, met uiteindelijk een 1-9 eindstand tot gevolg. Doelpunten makers in de tweede helft waren achtereenvolgens Thiago, Raslen, Kick en Mats.

Al met al een mooie overwinning waarin het veldspel als zeer grote winst voor de Hertha mannen genoemd mag worden

Volgende week, komt ZuidOost United naar Vinkeveen voor de volgende competitie wedstrijd. Aanvang van de wedstrijd is 10.15 uur.