MENU
 

Hertha Zaterdag 1 begint competitiestart veelbelovend

25 september 2017

Zaterdag 23 september stond voor Hertha 1 de eerste competitiewedstrijd op het programma. Om half 3 stond de aftrap gepland tegen Vlug en Vaardig. Voor trainer Dunsbergen is de doelstelling dit seizoen duidelijk. De nacompetitie moet gehaald worden. Hertha heeft vorige week tegen 3de klasser Kockengen (2-2) laten zien dat ze over een team beschikken waarbij dit mogelijk is. Vandaag de taak aan de mannen van Hertha 1 om hierin de eerste stap te zetten.

Om 12:45 zat iedereen aan de lunchtafel, wat gebruikelijk is bij elke thuiswedstrijd. Oer Herthaan Harry van Genderen is degene die zorgt voor een gevulde tafel vol lekkernijen. Aan de tafel wordt er gewerkt aan de teamgeest. De stoelen aan de tafel waren nog niet allemaal bezet. Donny Nusse is op vakantie en zal zich komende week weer melden op sportpark De Molmhoek.

Hertha heeft in de voorbereiding kunnen zoeken naar een de ideale opstelling en formatie. Hertha trad aan in een 4-3-3 opstelling, waarbij er tactisch wordt geschakeld in verdedigend en aanvallend opzicht.

Goal Jan Baarslag, Ruben Versluis, Martijn Zeldenrijk, Bart de Groot (LC), Ferdi Balte, Jur Horsman, Marco Weinreich, Sep Rebach, Neal Klesman, Stefan Voll, Mike Nusse
De scheidsrechter was geen onbekende voor de Herthanen. Vorig seizoen heeft hij ook een aantal wedstrijden gefloten. Vlug en Vaardig startte zoals verwacht in een 4-4-2 opstelling. Voor Dunsbergen kwam dit niet als een verrassing. In de kleedkamer kregen Zeldenrijk en de Groot de opdracht mee om hun 2 spitsen op te vangen. Bij balbezit van de tegenstander zou stofzuiger Horsman een meter of 3 voor dit centrale duo staan om daar ballen te onderscheppen. In de beginfase van de wedstrijd waren de teams gelijkwaardig aan elkaar.

Vlug en Vaardig zocht veelvuldig naar hun behendige spitsen. In de 10de minuut maakte Zeldenrijk een lichte overtreding, wat bestraft werd met een vrije trap van een meter of 20. Keeper Baarslag positioneerde de muur en zocht zijn plek onder de lat. De behendige nummer 10 schoot de bal met links in de te vrijgelaten hoek van de goal van Baarslag. 0-1.

De wedstrijd was nog jong en Hertha was wakker geschud. Vanaf de goal was het Hertha die het initiatief nam. Hertha begon te spelen zoals er in de kleedkamer was afgesproken. De verdediging van Vlug en Vaardig werd diverse malen op de proef gesteld door de goed spelende Klesman, Voll en Nusse. Pas in de 35ste minuut wisten de blauw witten de defensie te kraken. Op rechts was het Versluis die vanaf zijn backpositie op kwam lopen. De bal werd ingespeeld op Voll. Versluis zetten zijn loopactie door en kreeg de bal op het juiste moment terug gespeeld. Met een prachtige lage voorzet wist Versluis de vrijgekomen Nusse te bereiken. Nusse schoot koeltjes de 1-1 binnen. Het ijs was nu gebroken. Nu was het de beurt aan Klesman die een aantal keer knap voor wist te geven. Met name de voorzet op Nusse rond de 40ste minuut verdiende meer. De bal werd overgeschoten. 4 minuten later was het Nusse die bal voorgaf op de goed meegekomen Rehbach. De wederom goed spelende Rehbach lukte het ook niet om de bal in de goal te kregen. Hij schoot rakelings langs. Het fluitsignaal klonk en er werd met 1-1 gerust.

Tijdens de rust was het Dunsbergen en Ten Den, die de mannen van Hertha op hun hart drukte gewoon lekker te blijven voetballen. De goals komen vanzelf wel. Vorig seizoen had Hertha de grootste moeite om 2de helft een goed vervolg te geven. Vrijwel elke wedstrijd was Hertha een schim van wat ze in de 1ste helft lieten zien. Nu zijn de kaarten anders geschud. Er is in de voorbereiding een hoop energie gestoken in het op peil brengen van de conditie van de mannen. Trainer Dunsbergen zag in de rust ook geen reden om spelers te wisselen.

Het initiatief lag in de 2de helft wederom bij Hertha. De goed spelende Weinreich en Rehbach verlegden het spel diverse malen knap. Het is mooi om te zien hoe de pas 17-jarige Rehbach gewoon weer één van de uitblinkers is aan Hertha zijde. Op de linksback positie heeft Hertha nog zo’n jongeling die goed mee kan komen in het vlaggenschip. Ferdi Balte die van origine een linksvoor is brengt het er goed vanaf op de backpositie. Ondanks het goeie spel van Hertha kwam het echte gevaar pas aan het einde van de wedstrijd. Meerwaarde Klesman kreeg de bal ingespeeld van Nusse, maar schoot net voorlangs. Inmiddels begon de klok te tikken en de scheids gaf aan dat de wedstijd nog maar 3 minuten zou duren. Hertha bleef geloof houden en het was Rehbach die wederom Klesman wist te bereiken. Klesman controleerde de bal op de borst en haalde verwoestend uit. De bal was onhoudbaar voor de keeper van Vlug en Vaardig. De ontlading aan Hertha zijde was groot! Vlug en Vaardig moest nu alles op alles zetten en Hertha zette zich schrap voor de laatste aanvalswoede.

De verdediging, welke onder de leiding van de Groot prima speelde, wist de bal te onderscheppen. De bal belande bij Rehbach, welke Voll al snelheid zag maken. Met een handige pass werd de bal de diepte ingegeven. De rappe Voll denderde op de goal af en het leek erop dat hij zelf zou gaan schieten, maar hij legde de bal af op Nusse, die zijn 2de goal van de middag prikte! Wat een heerlijk slot van de wedstrijd.

De overwinning werd gevierd in de prachtige kantine van Hertha. Bij hoofdsponsor Bar- en Eetcafé ’t Kruytvat werd door het merendeel van de selectie verder gewerkt aan de teamgeest.

Zaterdag 30 september wordt erom 14:00 afgetrapt tegen Sporting Martinus 1. Op sportpark Overburg in Amstelveen bent u van harte welkom om naar het 1ste te komen kijken.

Naar het overzicht