Hertha JO11-1 wint streekderby tegen CSW JO11-1

17 september 2017

Zaterdag 16 september speelde beide teams uit de Ronde Venen tegen elkaar op sportpark de Molmhoek in Vinkeveen. Voor Hertha was dit de tweede wedstrijd uit het bekertoernooi. De eerste wedstrijd tegen Victoria wist Hertha al met 7-2 te winnen. In die wedstrijd was Hertha, na een zeer goede eerste helft, veel te strek voor Victoria. Er werden veel kansen gecreëerd uit goed veldspel. Het vizier stond echter niet altijd scherp waardoor er vele kansen werden gemist. Met Goals van Raslèn, Thiago en Julian (iedere 2x) en Bram (1x) viel de overwinning dus nog laag uit.

Het team van Hertha bestaat dit seizoen uit de volgende personen. Voorste rij van links naar rechts: Julian de Bruijn, Kick de Pijper, Sam Langendorff, Mats Linders. Bovenste rij van links naar rechts: Loek Slagboom, Mike Nieuwenhuis, Bram de Boer, Thiago Sedney, Raslèn Hedhili.

Tegen CSW ging Hertha als een speer uit de startblokken. Kick krijgt zijn eerste bal op rechts aangespeeld. Langs de lijn loopt hij naar voren en snijdt vlak voor de achterlijn naar binnen tussen 2 verdedigers van CSW door. Met de buienkant voet weet hij de bal om de keeper heen te draaien en beland de bal in de goal. Binnen 1 minuut staat de 1-0 al op het bord. En Hertha gaat door. Julian krijgt een vrije doorloopt door het midden. Helaas stuitert de bal iets te ver van de voet zodat CSW de bal tijdig kan overnemen. In de 8e minuut is het alsnog raak. Na een aanvallende actie van Thiago krijgt Hertha een corner. Deze wordt, zoals altijd, genomen door Mats. Met wat geluk belandt de bal weer voor de voeten van Kick die gelijk schiet en de bal via een speler van CSW in de goal ziet belanden. Het lukt CSW tot dat moment niet echt om gevaarlijk te worden. Hertha heeft het verdedigend goed voor elkaar. Aanvallend lukt het alleen niet om de score verder te vergroten. Zelfs een prachtige 1-2 tussen Julian en Raslèn resulteert niet de een goal. Na 25 minuten is het rust en kunnen de coachen Toine, Lars en René de mannen aangeven wat er beter moet.

De 2e helft probeert Hertha door te gaan met het zoeken naar een gaatje in de CSW verdediging. Na een prachtige uittrap van Mike belandt de bal via Kick bij Julian. Een goede redding van de CSW keeper voorkomt een 3e goal. In de tegenaanval van CSW is het Loek die scherp is en via een sliding voorkomt dat CSW tot een schot komt. Na 8 minuten scoort Hertha eindelijk de verlossende 3e goal. Vanuit een corner belandt de bal bij Julian. Zijn schot komt voor de voeten van Thiago die gecontroleerd de bal in het net schiet. Sam, die links achter staat, doet het erg goed vandaag. Zijn tegenstanders worden er moedeloos van en weten hem maar niet te passeren. In de 15e minuut is het een fout van Hertha die CSW de mogelijkheid geeft tot score te komen. Het is 3-1 en met nog tien minuten te spelen kan er nog van alles gebeuren. CSW komt beter in het spel en creëert meerdere kleine kansen. Toch is het Hertha die uiteindelijk de laatste goal weet te maken. Een prachtige aanval die begint bij Loek. Hij kapt op links zijn tegenstander uit en speelt Mats aan in het midden. Hij loopt naar voren en ziet halverwege het veld dat Bram aanzet aan de rechterkant. Mats speelt Bram aan tussen de CSW verdedigers door en Bram komt alleen voor de keeper te staan. Een geweldige stift maakt een einde aan de CSW droom en het staat 4-1 voor Hertha. De wedstrijd is gespeeld. In de laatste 2 minuten gebeurt er niet veel meer. Al met al een goede overwinning en Hertha staat bovenaan in de stand om de beker.

Volgende week start de competitie. Hertha speelt in de 1e klasse 6 en start met een uitwedstrijd, om 14 uur in Loodrecht, tegen Victoria