Hertha JO13-1 draait warm

16 september 2017

De 7-1 overwinning tegen Zuidvogels vorige week was natuurlijk een mooie opsteker voor het jonge JO13-1 team van Hertha. Een team vol spelers dat hun eerste seizoen gaat afronden op een groot veld. De derde, en laatste, bekerwedstrijd werd op 16 september gespeeld tegen Nederhorst. Zij speelden 2-2 tegen Wasmeer, waar Hertha dus 0-12 van verloor. Dus zou het zomaar eens een lastige wedstrijd kunnen worden.

Dat was niet de enige tegenslag; Sander van Senten kreeg te horen dat hij nog drie weken afwezig moet zijn vanwege zijn ringvingerblessure. Zodoende bestond het verdedigingsduo opnieuw uit Lars van den Berg en aanvoerder Luc van Dam. Wegens wat afwezigen bij de training, kwam Hertha toch flink krap te zitten in personeel. Gelukkig stond JO11-1-speler Kick de Pijper te springen om in te vallen.

Hertha begon sterk: voor het eerst dit seizoen ging het balletje erg eenvoudig van voet naar voet; het positiespel, waar hard op wordt getraind, kwam er goed uit. Vooral de backs, Tygo Woudstra en Jaydi Smit (later Jay Siebenheller), zorgden voor veel aanvallende impuls. Jammer genoeg was het toch Nederhorst dat de eerste twee goals scoorde: de eerste uit een counter, de tweede uit een penalty. Hertha liet zich niet uit het veld slaan; het positiespel bleef meer dan goed en ondertussen was Kick ingevallen. Ogenschijnlijk makkelijk wist hij meermaals zijn tegenstander te verslaan. Met als absolute hoogtepunt een rush van zeker 50 meter waar hij elke geelrode tegenstander zijn hielen liet zien en Alfie Irving in stelling bracht voor een gevaarlijk vervolg.

De tweede helft startte voortvarend. Zo raakten de Herthanen na 10 minuten binnen 30 seconden tweemaal de paal, maar ging die er niet in. Een beetje stereotyperend voor de wedstrijd jammer genoeg.. Nederhorst wist uiteindelijk nog een 0-3 te maken. Het belangrijkste voor Hertha was: het voetbal komt er langzamerhand goed in. Doorbouwen en doorgaan is het belangrijkste!