MENU
 

Hertha JO31/3 wakker geschut door verlies tegen DOB13/3 door verlies met 1-9

12 september 2017

Het Hertha team met mankracht van Tom v.d. Laan en Milaan en Zakeria versterkt en helaas Stein door blessure buiten de lijnen keken zeer verrast bij voorstellen van beide partijen .Daarbij bleek dat BOB twee boom lange spelers op hun 2 jaar oudere broer leek en twee blonde dames waren opgesteld die qua postuur niet onderdeden voor de meiden die deze voetbal van de zomer zo leuk hebben gemaakt

Al bij de aftrap door DOB werd gelijk het doel van Jelmer opgezocht en was het gelijk code rood voor het doel van Hertha en was gelukkig de lat die de bal keerde waarna links en rechts schoppende van belaagde zowel aanvallers de bal er niet in het net kregen

Het was gelijk duidelijk dat de gasten niet alleen voor de geweldige patat uit ons nieuwe clubhuis kwamen . Een minuut later bij onnodig bal verlies op het middenveld was het de boomlange midvoor die zich met bal door de verdediging manoeuvreerde maar de altijd hard werkende Jense kans zag de bal een reflex beweging over de achterlijn te werken.

De daarop volgende hoekschop werd professioneel bij de tweede paal gebracht t en door de tweede boomlange speler alsnog tussen de palen gekopt 0-1
De druk van de gasten die in hoog tempo speelde maakte het de verdedigers buitengewoon zeer lastig en al waren de meeste een paar maten groter oké ..maar ook het spel was ook nog een paar maten beter en de blonde meiden deden daar niet voor onder..!!
Het gevolg was dat binnen 5 minuten de stand 0-2 stond..!
Daardoor kwam de angst kwam in de benen daar het team onder leiding van Zakeria die niet oor elkaar kreeg de organisatie aan het spel van de gasten aan te passen ,maar tevens werden de passes onderling niet krachtig en onzuiver gegeven en daardoor balverlies juist bij de karige keren in een opbouw regelmatg faalde en de tegenstander dat enorm in de kaart speelde.

Maar het voetbal blijft een spel waarbij geluk en toeval mee kunnen zitten en dan net in de fase waarbij leiders en coach moet billenknijppen..!
Dat moment kwam in de 6e minuut waarbij Hertha geschrokken door overmacht van de tegenstander een aanval produceerde en de bal in het doel gebied
en belandde en in een wirwar van spelers voor de voet van de gelukkige snelle Pepijn die de bal over de doellijn tikte..1-2 ..!
Het bleek echter een valse oprisping van hoop en geluk bij spelers ,vriend en vijand !

De zeer goede tegenstanders waren niet af te stoppen en waardoor alle goede en vele individuele pogingen van de maar ook als team om een goede aanval op te zetten en achterin een betrouwbare defensie neer te zetten volgens “De Wet van Murphy" gedoemd te mislukken.

Even voor einde wedstrijd werd in een charge op het doel waarbij het 1-7 werd Timmety zeer vervelend geblesseerd en werd uit nood de ex keper Mees op het doel gezet en ook helaas was bij teleurgang betrokken want hij de gene die moedig giftbeker tot de laatste druppel moest leeg drinken.
Want 3 minuten voortijd een penalty tegen. Zijn reactie was zeer verbluffend goed en herkende men de kwaliteit van een keeper ,echter schoof de bal goed hard en laag ingeschoten onder zijn lichaam door…1-8…!
Bij een voorzetting van het spel kwam zijn pass ongelukkige wijze bij een tegenstander die de bal in gemakkelijk retourneerde in het doeleindstand 1-9

Met dank aan de voortreffelijke scheidsrechter v.d Mooy die volgens onbevestigde bronnen zijn arm heeft verdraaid als gevolg van veelvuldig wijzen naar de middenstip…! Een inzameling voor een bos bloemen is gestart daarvan acte..

Naar het overzicht