Hertha O10-1 eindigt als 3e in de Hoofdklasse

30 mei 2017

Zaterdag 27 mei speelde het team van Hertha O10 de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen RAP uit Amsterdam. Na 2 verloren wedstrijden tegen de nummers 1 en 2 uit de competitie ging het vandaag om de 3e plek. Bij winst zou Hertha deze namelijk overnemen van RAP. In een knotsgekke wedstrijd was het uiteindelijk Hertha die met 5-4 de wedstrijd winnend wist af te sluiten en daarmee 3e werd in de hoofdklasse.

Zonder de afwezige Thiago en Loek, maar met invaller Daan van Rossum wordt aan de wedstrijd begonnen. Met een temperatuur tegen de 30 graden is het afzien voor beide teams. Exact om half 12 gaat de wedstrijd van start en gelijk laat Daan zien dat hij mee doet. Met een slimme steek pass op Raslen creëert Hertha zijn eerste kans. Helaas gaat deze bal net naast de goal. Ondanks de warme temperatuur zet Hertha door. Vanuit een corner is het bijna Quin die met het hoofd de bal raakt. Ook Kick krijgt een kans vanuit een corner. Maar ook RAP krijgt zo haar kansen. Via een snelle combinatie staan ze ineens alleen voor de keeper. Mike redt met zijn grote teen waarna Daan de bal snel oppikt en Kick de diepte in ziet gaan. Vanuit de sprint komt Kick voor de keeper, maar de verdediger van RAP hindert genoeg om een doelpunt te voorkomen. In de 9e minuut is het dan toch RAP die de score opent. Een snoeihard schot kan Mike nog keren, echter als de bal terug stuitert scoort RAP via een omhaal. De wedstrijd gaat op en neer en het is Mats die vanuit een vrije trap de bal als een streep langs de keeper schiet. Het staat weer gelijk. Omdat het zo warm is wordt haverwege de helft een extra drinkpauze ingelast. Direct na de drinkpauze is RAP die denkt toe te slaan. Het schot belandt op de paal maar vanuit de counter is het Kick die de keeper uitspeelt en de bal zachtjes binnen tikt. Het staat 2-1 voor Hertha. Bij een aanval over rechts speelt Bram de bal naar Mats die onderuit wordt gehaald. Daan neemt met zijn linker de bal op de wreef maar gaat deze net over. Vlak voor rust gebeurt er nog van alles. Eerst is het Raslen die over rechts voorzet op Daan. Zijn schot wordt op de lijn tegengehouden met de hand door een speler van RAP en dus krijgt Hertha een penalty. Daan mist deze kans niet en maakt e 3-1. Met gedachte nog bij deze goal is het RAP die de 2-3 achter Mike weet te krijgen. Aansluitend volgen nog 2 vrije trappen voor RAP. Het is Raslen die deze met de rug weet te blokken en dan is het rust.

Trainer Toine en coach René peppen de jongens op. Het gaat goed, maar RAP speelt slim en ze moeten scherp blijven. Het tegendeel gebeurt echter. RAP gaat er vol in en binnen 7 minuten is de voorsprong van Hertha omgezet in een achterstand. Het staat 3-4 voor RAP. Hierna is het Mike die Hertha in de race houdt. Meerdere ballen weet hij op miraculeuze wijze uit zijn goal te houden en zo blijft de wedstrijd enorm spannend. Ook de aanwezige supporters genieten enorm van de wedstrijd en moedigen Hertha aan. De extra drinkpauze biedt de mogelijkheid om de jongens nog even op scherp te zetten. RAP krijgt nog diverse kansen. Julian blokt een speler van RAP met zijn befaamde sliding. Met nog 5 minuten te spelen is het dan eindelijk raak. Raslen speelt de bal op Daan die alleen vrijkomt voor de keeper van RAP. Daan bedenkt zich niet en schiet vol overtuiging zijn 2e van de dag binnen. Het lijkt er dan op dat het een gelijk spel wordt. Een stand waar Hertha niks aan heeft. En dan is het in de laatste seconde toch raak. Kick krijgt de bal over rechts aangespeeld en rent naar de achterlijn. Raslen sprint in het midden mee en krijgt de bal aangespeeld. Raslen kijkt goed naar de hoek en scoort de winnende goal. Het is 5-4 en de spelers en het aanwezige publiek gaat uit hun dak.

Door deze overwinning pakt Hertha een prachtige 3e plek in hun eerste seizoen dat ze in de Hoofdklasse spellen. Een prestatie van formaat waar de mannen enorm trots op mogen zijn.