Hertha JO10-1 geeft Victoria JO10-2 een lesje effectiviteit.

11 april 2017

Afgelopen zaterdag 8 april speelde het gehavende Hertha JO10-1 de thuiswedstrijd tegen Victoria JO10-2 uit Loosdrecht. Mats begon de wedstrijd met een licht gekneusde enkel en Julian had last van een beschadigd scheenbeen. Toch wisten de jongens overtuigend, met 5-1, de winst naar zich toe te trekken. Sam Langendorff , die inviel voor de geblesseerde Quin (liesblessure) , speelde een uitstekende wedstrijd. Uitblinker was Kick de Pijper met 4 goals en 1 assist.

Om kwart over tien plaatselijke tijd werd aan de wedstrijd begonnen. Beide teams begonnen aftastend aan de pot. De eerste echte actie was een mooie pass van Mats tussen 2 Victoria spelers door naar Raslen. Via het been van Victoria kreeg Hertha de eerste corner. Bram geeft voor en Julian krijgt de bal net niet goed op de voet . Kort erna is het weer Mats die dit keer Kick ziet vrij lopen. Deze geeft voor op Raslen die zijn schot op de paal ziet belanden. Het had zomaar 1-0 kunnen staan. Ook Victoria begint in de wedstrijd te komen en krijgt haar eerste corner. Via de counter is het Kick die deze keer nog te strak voorgeeft. Keeper Mike zorgt ervoor dat het doel van Hertha leeg blijft als hij een speler van Victoria alleen op hem af ziet lopen. Toch is niet lang daarna Victoria die de score opent. Via een solo vanaf links speelt Victoria meerdere Herthanen uit waarna hij cool weet te scoren. Hertha schrikt hier niet van en Bram krijgt kort achter elkaar 2 kansen die nog gemist worden. Halverwege de eerste helft speelt Bram Thiago aan op rechts. Via een 1-2 met Raslen kan Thiago verder, echter is Victoria er tijdig bij om de bal over de achterlijn te spelen. Er volgen nog een paar aanvallen maar deze lijden niet tot de gelijkmaker. In de 24e minuut is het dan toch zo ver. Mike schiet de bal strak uit naar Kick die halverwege het veld in het midden de bal aanneemt. Hij draait en begint te rennen naar de goal van Victoria. Doordat Thiago en Raslen aan de zijkant meelopen moeten de verdedigers kiezen en ontstaat er ruimte in het midden waardoor Kick via een harde schuiver de bal links achter de keeper prikt. Het staat gelijk. De eerstvolgende aanval is het weer raak. Victoria verliest de bal in de verdediging en Kick is er als de kippen bij om de bal af te pakken en de bal strak in de kruising te schieten. En zo staat Hertha vlak voor rust met 2-1 voor.

De tweede helft is net zo aantrekkelijk als de eerste. Beide team spelen het spelletje goed en af en toe ook fysiek. Het is duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd zijn. Waar het Victoria echter niet lukt om Mike te passeren is het Hertha, in de persoon van Kick, die het wel lukt. Net als bij de tweede goal is het een verdedigende fout van Victoria die keihard wordt afgestraft. Een harde schuiver in de linker onder hoek zet de 3-1 op de borden. De uitstekend invallende Sam krijgt ook nog zijn kans. In de 13e minuut krijgt hij een gigantische schotkans die door de keeper van Victoria nog knap gepakt kan worden. Vanuit de counter heeft Victoria een grote kans op de aansluitende treffer. Mike is echter heel scherp en blijft geconcentreerd als een Victoria speler alleen op hem af komt lopen. Door goed naar de bal te blijven kijken lukt het Victoria niet om te scoren. 10 minuten voor tijd is het weer Kick die Victoria vertwijfelend achterlaat. Hij speelt 2 verdedigers uit en haalt snoeihard uit waarna de bal in de rechterkruising belandt. Het staat 4-1.

Hertha blijft het Victoria moeilijk maken en zorgt ervoor dat ze bijna niet meer tot voetballen kunnen komen. Kick en Raslen, die elkaar goed weten te vinden zorgen samen voor de 5-1. Kick loopt op snelheid op de keeper af en speelt de bal naar de mee opkomende Raslen die alleen maar nog zijn voet tegen de bal hoeft te zetten.

Een prachtige en goed uitgespeelde aanval. De 5-1 staat op de borden en met nog 5 minuten te gaan is het duidelijk dat Hertha deze keer de betere is. Victoria heeft nog een kleine kans en ook Raslen en Thiago hebben nog kans om te scoren. Dit gebeurt echter niet en het blijft 5-1. Hierdoor blijft Hertha JO10-1 ongeslagen in de hoofdklasse.

Hertha is koploper en Legmeervogels en RAP volgen met een gelijk aantal punten maar met 1 wedstrijd meer gespeeld. Op 6 mei speelt Hertha om 11.00 uur uit tegen Legmeervogels en 4 dagen later is het RAP die om 19.00 in Vinkeveen aan de aftrap staat. Zal het Hertha lukken ook deze wedstrijden te winnen?