Hertha JO13-1 laat met sterke tweede helft Wasmeer achter zich

10 april 2017

De stijgende lijn verder doortrekken, dat was zaterdag 8 april de opdracht voor de mannen van Schildersbedrijf van Asselen. Want de JO13-1 van Hertha speelt sterk in een lastige competitie en weet sinds enkele weken dit ook te koppelen aan het behalen van punten. Vorige week werd er 0-4 gewonnen in Almere bij Waterwijk, nu trad het als laatst geklasseerde Wasmeer aan in Vinkeveen, onder leiding van scheidsrechter en voorzitter Michel Klinkhamer.

JO11-1-speler Tom Roumimper verving Kyan van Galen op de rechterflank voorin, samen met spits en aanvoerder Niels Schoonderbeek en Jay Overdijk op links. Die twee combineerden samen na een grote mogelijkheid in de 3e minuut, maar Niels schoot net naast. Verder was Hertha niet echt gevaarlijk, kwam het zelfs goed weg nadat de spits van Wasmeer nog een 200% kans niet kon verzilveren omdat keeper Andy Theijsmeijer zijn goal goed klein maakte. Hertha speelde, mat, duels winnen was er niet echt bij en het gaf de Hilversumse ploeg veel ruimte. Nota bene Tom was degene die de verdediging van Wasmeer nog het meest in de war bracht; de kleine buitenspeler moest vaak worden gestopt met een overtreding. Na 20 minuten kwamen middenvelders Nick Verweij en Sander de Vries de posities innemen naast midmid Michel Passet en die brachten Hertha met z'n drieën beter in de wedstrijd. Er werden steeds meer en meer duels gewonnen en Nick wist goed de ruimte te benutten die Niels trok. Niels zette vlak voor rust Nick alleen voor de goal en die schoot Hertha naar een 1-0 voorsprong.

In de rust werd afgesproken om wat meer de duels op te zoeken, of in ieder geval harder deze duels aan te gaan en de bal sneller rond te laten gaan. En dat ging in de tweede helft een stuk beter. Daarbij werd het geholpen door Nick die een corner in één keer erin draaide. De achterhoede met een niet geheel fitte Hein Otting, het rustige centrale duo Eekhoudt/Plevier en Sander van Senten op links kon beter gaan opbouwen en dat hielp Hertha enorm. Zo werd Nick door Cayden Hoekman diep gestuurd, die trok voor en Niels schoot hoog binnen. Toen ging het ineens erg hard. Mats Klinkhamer schoot van meer dan 20 meter met zijn "zwakkere linker" de 4-0 binnen en Niels rondde nog een prima voorzet van Mees van Zijtveld af voor 5-0.

Na een zwakke eerste helft, was het Hertha dat in de tweede helft orde op zaken stelde. Komend weekend is Hertha vrij vanwege Pasen en speelt het 22 april uit tegen AFC.