MENU
 

Hertha JO13-4 de nog ongekroonde Kampioen na verdiende winst op Hooglandsveen met 5-1

10 april 2017

Met nu weer de top fitte Silvijn in het team maar helaas Dylan tijdens training geblesseerd en daarvoor Jonas als vervanger werd de wedstrijd begonnen met een fluitsignaal van de nu mond gesnoerde trainer van het gastteam en werd het vele octaven stiller aan de lijn, maar klonk zijn fluiten als muziek in de oren van de spelers die zijn motiverende toon liever niet wilde horen als hij nog eens het gelijk had ..!! (Een bekende uitspraak van ene Johan Cruyff was een trainer heb altijd gelijk..!!!)

De spanning en druk lag hoog op het team daar bij winnen het kampioenschap super dicht bij was.
De ontlading was echter al merkbaar in de eerste minuten..
Hertha hield gedisciplineerd de bal in de ploeg gevarieerd over het hele speelveld met een constante druk naar voren met als gevolg vele kansen voor Alex , Ravi en Jonas die door de goede keeper werden gekeerd of net over of naast gingen .

Daarom dat de voetbal intelligente Jonas na het aangeven van de “stofzuiger” op het middenveld Zakeria het met een dribbeltje afrondde en de stand op 0-1 bracht.

Niet veel later was het Alex die zijn eerder kansen in “niet” zag verdwijnen was na een goede voorzet van de harde werkende Ferre eindelijk wel eindelijk in het “net” zag zeilen ..0-2!!

Deze stand ontaarde in een meer ontspannen rondspelen wat zeer onnodig werd afgetroefd door slordig verdedigen plm. 3 meter voor de doellijn waarna de overigens uitstekende keeper Timmety de bal zeer teleurgesteld door zijn verdediging uit het net kon rapen..1-2..!!

De fluittoon bij de wedstrijd hervatting klonk duidelijk in mineur want deze stand gaaf de thuis club weer wellicht de nodige spirit ….! Maar het omgekeerde gebeurde Hertha ging in een hogere versnelling als een Verstappen in de formule 1 spelen en spatte de gedrevenheid er van af …en als het kunstgras was geweest had men de geur van verbrand rubber geroken!!

Silvijn speelde of hij slechts een voetbalkuur in “Swiss “had ondergaan… Ferre gedroeg zich als een judoka vechtend voor een zwarte band…Tom als een “jakhals" jagend op de bal.. Jens als een solide uitsmijter bij een obscure dure nachtclub … en Zakeria met bal controlerend in een circus act in een kooi met leeuwen…en Ravi die intelligent als dirigent die het volkomen concert beheerste .

Met Jonas die altijd op ultieme wijze de bekroningen op het harde werken , goed voetbal en wilskracht nog eens subtiel afrondde werd het tenslotte 5-1 en werd gedaan wat nodig is om in de race te blijven.!!
Het affuiten van de ahoc scheids op einde van de strijd klonk dan ook als muziek in de oren…van een ieder die getuige was van geweldig spel entertainment en beleving bij jeugdvoetbal JO13/4
Het feestelijk sfeertje in de kantine van Hertha was dan ook een al een aanloopje naar het echte gebeuren..!
Het is evident dat deze gezonde spanning overeenkomt met slechts 1 punt verschil zoals bij het kampioenschap in de eredivisie ,maar nu aan dichter bij huis maar dus spannender dan het overtrokken situatie 010-020…dus wordt vervolgd..

Naar het overzicht