JO13-1 "ziet" duidelijk de stijgende lijn!

04 april 2017

De stijgende lijn is gevonden door JO13-1. De mannen van Schildersbedrijf van Asselen en Student Experience. Met twee overwinningen en een nipte nederlaag tegen de ongeslagen koploper Buitenveldert, doen de Herthanen het nu ook qua resultaat gewoon goed. Het mooie voetbal wordt nu ook eindelijk beloond met punten.

Alleen een fikse tegenvaller is de ziekenboeg, waar de vliegensvlugge Kyan van Galen tot en met de Pasen in zal zitten met Osgood-Schlatter. Het klinkt als een actieheld, maar niets is minder waar: erg last van zijn knieën dus. Hein Otting is ook absoluut niet ongeschonden de week doorgekomen, maar kon wel meedoen. Wel goed nieuws van de Vinkeveense opticiens: keeper Andy Theijsmeijer en spits Niels Schoonderbeek vangen de wedstrijd in Almere tegen Waterwijk aan met verse lenzen. Een tegenstander waar in de thuiswedstrijd al 2-3 van werd verloren.

Met een scherpe blik begon Hertha zeer strijdvaardig aan de wedstrijd, die onder leiding stond van arbitrage van ± 50 jaar oud. Dit behelsde alleen dit keer een zeer jong arbitraal trio, dus inclusief onafhankelijke grensrechters! Uniek voor dit niveau. Voor de zekerheid deed JO11-1 speler Lars van den Berg mee en die zette snel de toon voor een strakke wedstrijd op een wat minder strakke grasmat. Meerdere keren maakte hij het zijn tegenstander lastig, dwong Waterwijk tot gehaast uitverdedigen, waarna regisseur op het middenveld Tijn Eekhoudt het spel weer kon gaan verdelen. Vaak werden Niels, Jay Overdijk en Lars gezocht, met uiteindelijk afstandschoten van Niels en Nick Verweij tot gevolg. Ook Lars kwam nog één keer dicht bij een goal, maar de voorzet van invaller Mees van Zijtveld was net te scherp. Cayden Hoekman, ingevallen na 20 minuten voor Nick, bereikte vlak voor rust met een keurige steekbal Niels, die rustig binnenschoot. Waterwijk kwam echt niet veel verder dan een bal van nota bene verdediger Mats Klinkhamer die van de lijn gehaald werd door Tijn en wat afstandschoten die nauwelijks iets van gevaar meebrachten. Op slag van rust kreeg Sander van Senten ("Witte") nog een ferme tik, waardoor hij jammer genoeg de wedstrijd niet kon voortzetten.

In de rust luisterden de ontspannen Herthanen naar de positieve opmerkingen, want het ging ook gewoon goed. Hein kwam voor "Witte" en ook Nick en Jay kwamen terug het veld in voor de sterk spelende Michel Passet en Lars. Jay, onnatuurlijk voor hem aan de rechterkant, werd diepgestuurd trok strak de bal terug en Niels bekroonde een zeer sterke pot met een echte spitsengoal: strak in het dak van de goal. Toen was de ban gebroken, waarna Mees nog twee keer wist te scoren op aangeven van Nick. De eerste als een soort Jacky Chan met zijn hak en bij de tweede stuurde hij met een subtiele voetbeweging zijn tegenstander "het bos in" en rondde hij hard met links af. De verdediging, met de zeer indrukwekkend spelende aanvoerder Daan Plevier, Mats, Hein en Sander de Vries, vertoonde geen enkel moment van zwakte in de tweede helft. En dan win je dus gewoon verdiend!