Hertha JO13/4 verslaat met superieur voetbal de koploper Austerlitz JO13/1 met 3-4

03 april 2017

Met nog helaas de geblesseerde Silvijn en Dylan moest de leider weer een beroep doen op Jonas en oud 13/4 speler Pepijn.
Om in der race te blijven voor het behalen van het kampioenschap was in de aanloop iedereen er van doordrongen dat slechts winst dit doel zeer dichtbij kon brengen.

Het eerste begin was voor elke liefhebber en lust voor het oog hoe Hertha team met razendsnel circulatie doelgericht voetbal de toch sterke tegenstander verraste…en na 4 min de verbaasde thuisclub door een perfecte aanval op achterstand door een juweel van een droog koel schot van Jonas 0-1 dit spel beloonde.
Het was zo een periode waarbij alles klopte en waar de techniek even liet afweten werd het door Ferre en andere met mankracht hersteld…!

Ook Timmety deed uitstekend keepers werk ..om de nul te behouden! Het kon dan ook niet lang uitblijven dat weer een van de aanvallen van de dominant harde werker Zakeria ..waarbij de verdediging van de thuisclub het spoor bijster was de 0-2 op zijn naam zette !

De gehele eerste helft regende het van onbenutte kansen waarbij het geluk het even liet afweten zoals een loeihard schot op de paal van Alex en net naast geschoten en met goed voetbal de afrondingen van Tom en Jonas ,maar het was de uitblinkende Ravi die en met gevoel en een snoei hard in de roos schot en daarbij de 0-3 aantekende.
Met de stand 0—3 was iedereen in de Hertha gelederen overtuigd dat het team de winst niet meer kon ontgaan.

Maar Hertha wist niet wat coach van Austerlitz in de rust met zijn team had gedaan …..maar daar Hertha na de rust nog in de aanval modus van de eerste bleef lopen ging het in de tweede helft helemaal mis want na 10 min bracht de thuisclub de stand op 1-3 .
In plaats van de voorsprong te verdedigen bleef Hertha goed aanvallen om de voorsprong te vergroten om de werken aan een goed doelsaldo als belangrijk detail bij het kampioenschap .
Door goed keepers werk vele corners zonder te scoren pakte dat verkeerd uit maar ondanks super goed verdedigen van Jense, Zakeria en Tom werd de stand binnen een kwartier desastreus op naar 3-3 .

Met nog 10 min te gaan en er met de gedachte nu alles of niets nam Hertha het spel over en was de spanning bij alles en iedereen ook bij de thuis ploeg die machteloos moest toekijken welk team met de eventuele winst er van door ging.
Het was de fabuleus spelende Jonas die met een schitterde counter door zijn team richting het doel werd gestuurd en de kreten van opluchting waren ver in de omstreken te oren toen hij de winnende treffer scoorde en kort daarna de zeer goed leidend scheidsrechter af floot en iedereen van de Hertha elkaar doelgelukkig in de armen vloog.