Hertha MO13-2 pakt vijfde overwinning op rij!

27 maart 2017

Nadat vorige week in eigen huis CSW werd verslagen met 2-0 moesten de dames afgelopen zaterdag op bezoek bij de meiden onder de 13 van Breukelen. De wedstrijd begon om 10.00 uur onder het genot van een stralende zon. De gehele selectie was aanwezig.

De meiden hadden de opdracht gekregen om niet “te lief te zijn voor de tegenstander” maar juist wat feller. Dat pakte de eerste helft goed uit. Jessica begon op doel en heeft de gehele eerste helft twee of drie keer de bal gehad. Voor de rest was het met name Hertha die de aanval zocht. De aanvallen waren goed maar de afronding liet te wensen over. Het was Lotte de Jong die de score opende door een afvallende bal uit een corner raak te schieten. Daarna volgden er meerdere mogelijkheden voor o.a. Indy en Lotte. Maar ook de verdediging deed prima werk. Nienke en later Noa, Manon en de backs Fenna en later Alyssa en June hielden de deur achterin op slot. Alleen in de slotfase van de 1ste helft kwam er wat meer gevaar van Breukelen. De ruststand werd: 0-1.

Na de limonade zagen we een agressiever Hertha op het veld. Breukelen probeerde er steeds uit te komen en had ook enkele goede kansen. Maar door knap keeperswerk van Manon werd dat geen doelpunt. Doordat Breukelen de aanval zocht kwam er ruimte op het middenveld. Lotte, Annebel, Lotte, Emma en Sophie zorgde voor de nodige kansen. Echter de afgevuurde schoten op doel waren veel te slap. Emma profiteerde eindelijk na een uitgespeelde kans en kon van dichtbij intikken.: 0-2. Fenna, Lotte van Eenennaam en Sterre hadden ook nog kansen maar het bleef 0-2. Vlak voor tijd maakte Lotte de Jong na een mooie counter de 0-3 en de drie punten waren weer binnen. De vijfde zegen op rij is een topprestatie. Komende week zijn de dames vrij en de week erop volgt de topper tegen Loosdrecht die ook nog ongeslagen zijn.