Hertha JO13-1 pakt tweede winst op rij

27 maart 2017

Na de zwaarbevochten overwinning in de derby op CSW, stond deze week de uitwedstrijd tegen het Almeerse Buitenboys op programma. De eerste wedstrijd tegen deze tegenstander werd een 0-2 nederlaag, maar dit was absoluut niet terecht gezien de verhoudingen. De mannen van Schildersbedrijf van Asselen speelde toen, wellicht, zijn beste wedstrijd van het seizoen, maar kon dat niet omzetten in goals.

7.15 vertrek, inclusief dubbele omweg wegens de afgesloten A1 en N201, noodzaakte de Herthanen om wat creatiever richting de wedstrijd toe te leven. De muziek werd hard opgezet tijdens het omkleden, hopend op een wakkere start aan de wedstrijd. Niets was minder waar, want binnen 4 minuten lag de 1-0 al achter keeper Andy Theijsmeijer, die tijdens het omspelen weggleed en geraakt werd door de spits. Gelukkig fit genoeg om verder te gaan. Buitenboys rekende vooral op snelle spitsen, maar verdedigend gaven die niet thuis. De achterhoede met de Sanders de Vries en Van Senten, ook wel bekend als "Witte", als backs en het centrale duo Nick Verweij en Daan Plevier hadden het in het begin lastig met de snelle spelers, maar kregen daar steeds meer grip op naarmate de wedstrijd vorderde. Witte kwam enkele keren goed voor zijn man en Daan en Nick gaven, met passing natuurlijk als hun sterke punt, een goede voortzetting. Hierdoor kwamen er automatisch kansen voor onder andere. Michel Passet, Cayden Hoekman en Niels Schoonderbeek In het laatste deel van de eerste helft was het Hertha dat het tempo bepaalde, zette een aantal keer goed druk op Almeerse verdediging en gaf aan dat het strijdbaars was voor de tweede helft.

Want in die tweede helft, heeft Hertha nauwelijks een kans weggegeven. Met inmiddels ook Hein Otting in de ploeg, was het eenvoudig voor Sander de Vries en Hein om met hun snelheid het gevaar van Buitenboys te beperken. Het middenveld met Tijn Eekhoudt, Mats Klinkhamer en Mees van Zijtveld combineerde goed en wist uiteindelijk Kyan van Galen op rechts weg te sturen en zijn directe tegenstander kon hem alleen afstoppen met een overtreding. Daan draaide met zijn linker de bal de zestienmeter in, waar Mats tegen de bal aanliep en hard binnenschoot. Iets dat hij moest bekopen met een blessure en niet verder kon. Nick nam zijn plaats in en nam de corner waar de 1-2 uitkwam. Misschien wel Nicks slechtste corner van het jaar, maar de keeper kwam verassende voor de eerste paal uit en bokste hem zo in de voeten van Mees die uit de draai zo de bal binnen lobte. Later werd Hertha nog gevaarlijk met de snelle Jay Overdijk en Kyan, probeerde Buitenboys nog alles op alles te zetten door een extra spits in te brengen. Maar ook daardoor werd keeper Andy niet in de moeilijkheden gebracht. Een knappe comeback en verdiende overwinning voor de Herthanen.