Hertha JO13-4 verslaat Veenendaal JO13-2 met allure met 7-5

13 maart 2017

Hertha had wat recht te zetten daarin het vorige duel pas in de laatste minuut werd beslist door de achterstand weg te werken en de eindstand 6-6 werd.
Nu zonder Silvijn wegens een hardnekkige teen blessure maar wel aanwezig om zijn team aan te moedigen . Zijn plaats werd opgelost door Jonas uit de JO/3 op te stellen en dat zou later blijken geen verkeerde keus te zijn..!
De grootste wijzing was echter de opstelling uit de wollen muts van de leider Michel door een gretige spits onder de lat te zetten en de talenvolle keeper in de voorste linie…!!
De doelstelling van thuisclub werd al in de 2de minuut duidelijk toen een mooie aanval door de talentvolle Tom met een professioneel schot de keeper het nakijken gaf .

De goal was zo gaaf dat toen iedereen nog even na zat te genieten en daarbij even vergaten dat er ook nog verdedigd moet worden waardoor binnen de minuut 1-1 de glans van de eerste goal verdween als sneeuw voor de zon ..!
Maar een nadeel heeft ook een voordeel want het hele team van Hertha werd klaar wakker en begon aan reeks van aanvallen die zelfs de daadkracht van Barcelona tegen Parijse club in de schaduw stelde….2-1 Jonas en weer Jonas 3-1 waarbij Zakeria niet achter kon blijven en werd zijn harde werken beloond 4-1.

Het aangeslagen Veenendaalse team probeerde terug te komen….en die kans kwam. De goed voetballende Timmety echter gewend om zijn handen veelal te gebruiken was even de klus kwijt door zijn handen in het veld te gebruiken echter na de rust was ook de keeper van de tegenpartij gewisseld en die was met uitstek geschikt om de vrije trap op 25 mtr van het doel te nemen en hoe… met een geweldige mooie boog verdween de bal net onder de lat in het doel..4-2..!

Maar Timmety realiseerde zich terdege dat hij wat voor team goed te maken had bleef daar attent in de voorste zijn kans als een poema afwachten..!
Weer na goed verdedigen van Jense en daarop volgende goede pass kwam de bal via Tom voor de voet van Timmety en verdween de dal in het net en kon hij weer glimlachen naar zijn teamleden leider en coach 5-2…!

Het was een plezier gevoel voor leider coach en supporters dat men het daarbij niet wilde laten en er ontstonden uit goede aanvallen waarbij het gehele team was betrokken maar waarbij helaas met de afwerking te slordig werd omgegaan.

Echter Jonas trok nog met veel aanvals drift aan de kar en voelde zich in het team als een vis en helder water en beloonde zichzelf en het team op 6-3.!!
Het was aan team te erken dat met het maximale hadden geven en met nog 10 min. te gaan was er geen aansluiting meer tussen verdediging en aanval bij de aanvallen van de gasten…met als gevolg dat te gasten die de hele wedstrijd met de handrem erop hadden gespeeld nog kansen creëerde en afmaakte zo dat het in 7 min de zeer goed leidende scheidsrechter 6-3…noteerde

Jonas gaf zich echter nog niet gewonnen want hij maakte kort voor tijd nog zijn vijfde treffer ..7-3 en solliciteerde hiermee terecht naar de titel “Man Of The Match “ maar kon niet verkomen dat het Veenendaalse team in de laatste minuten de eer volk en vaderland redde door Barcelona stijl 7-4 en 7-5 te scoren maar de 3 punten gingen naar de thuisclub nu in de sub top van de competitie.. Proficiat..!!