MENU
 

Hertha JO13/4 wint met overtuiging passie en dierlijke wilskracht van koploper Renswoude JO13/2

06 maart 2017

Hertha team vertrok nog helaas zonder Silvijn maar versterkt met Jonas uit 13/3 maar ook complete supporters Vereeniging van ouders naar het verre Renswoude waar de laatste ontmoeting nog met 7-2 verlies eindigde.
Maar gezien de progressie van team bij de laatste trainingen en het was de verwachting hoog . Echter ook de pedagogische motivatie truc uit de hoed van de leider Michel om een teamleden te vragen met welke dier zich wilden associëren bij hun optreden in het veld …. de mannen bleken daarbij een duidelijk beeld voor ogen ,daar de meeste zich wilde vereenzelven met dodelijke exemplaren die je niet op een safari zou willen tegen komen maar ook als een Panda met hun hun goed helikopter vieuw en ja je gelooft het niet als een vuurvlieg die de eigenschap heeft hinderlijk om je heen blijft dwarrelen.

Als gevolg dat de mannen met de nodige zelfvertrouwen aan de wedstrijd begonnen maar ook gelijk het wedstrijd beeld domineerde met zeer goed voetbal en daarbij de goed acterende keeper van de thuisclub het knap moeilijk maakte.

Opvallend was de met zeer veel passie spelende Jarige Ferre…nog net bekomen en nog geïrriteerd was bij de laatste training door de als maar corrigerende opmerkingen van trainer maar nu tot verbazing van dezelfde trainer en publiek de sterren uit de hemel speelde weleens waar jaartje” ouder en wijzer maar s als Dennis Bergkamp in zijn beste jaren zodat hij al in de eerste tien minuten bijna de eerste 2 treffers op zijn bracht maar over de hele wedstrijd continueerde met voortreffelijke partij voetbal.

Hertha bleef onvermoeid met veel druk vooruit spelen met risico op de ruimte achter en daardoor kon een counter van Renswoude niet kon uitblijven en dat… gebeurde en was de keeper Timmety die nog nauwelijks de bal in zijn handen had gehad…..onnodig verslagen met 1-0…!

Deze morele tik was nauwelijks besteed aan het met vol zelf vertrouwen spelende Hertha team dat zeer gevarieerd en met uitmuntend “beestachtend"ogend voetbal het spelbeeld beheerste en vele kansen creëerde maar er niet in slaagde de goede keeper met een dodelijk schot te passeren.

Echter de thuisclub zag weer kans om weer door een slippertje in de verdediging ondanks het zeer goed verdedigen Jense die steeds meer begint te lijken op de legendarische oud verdediger van Ajax…Ruud Krol aanvallen niet zijn ding maar het territorium achter als een tijger bewaakt ….tegen de verhouding in af te straffen te de stand toch nog op 2-0 te brengen..!

Ondanks deze verslaggever best een gehoorapparaat kan gebruiken hoorde hij een dreigende oerwoud geluid.. alsof hij op safari was in Botswana…en ja wel de beer was los…Jonas bewees dat er ook op safari geschoten moet worden en met zonder onnodig bloedvergieten trof zijn schot doel..2-1

Maar dat was ook het startschot voor meer want de onvermoeibare verdediger Zakeria begon als een onberekeningbare hongerige Syrische woestijn poema zich met de overige jachtdieren te bemoeien en werkte de bal meedogenloos in het vangnet…2-2

Dit was het breekpunt van de toch dappere thuisploeg want de ontreddering werd door de “jungle wild live “duidelijk opgesnoven en werd jacht op winst ontembaar …!
Hertha begon met een eind offensief waarbij iedereen Ravi, Tom, Dylan (jammer dat hij stopt) lieten zien dat ze met passie en wilskracht lekker als team fantastisch allround kunnen voetballen en ….dat harde werken werd beloond waarbij Jonas als gastspeler JO/4 makkers trakteerde op 2-3

Maar de euforie van alles wat Hertha vertegenwoordigde werd onmens maar dierlijk toen de woestijn poema Zakeria zijn ware instinkt toonde door bij een goed aanval waar het hele zevental weer in deelde zijn tweede treffer dodelijk achter te keeper te schieten en de eindstand op 2-4 bracht.

Vriend en sportieve vijand alsmede de goed fluitende scheidrechter waren er anoniem er overeens dat het een dik verdiende uitslag was ..!

Naar het overzicht