MENU
 

Ook Hertha E1 wint Pinkerstoernooi bij Argon

20 mei 2013

Mijdrecht, 20 mei 2013. Het ging al goed maar het gaat nu wel héél goed met de talentjes op “Pretpark Herthanello”. Was het op deze tweede Pinksterdag in de morgen de beurt aan de F1 in de middag pakten ook de E1-pupillen van hoofdcoach Duncan Hulscher het goud… Jawel de DUBBEL was binnen. Maar nog belangrijker is de manier waarop. “Dit is een lichting voetballertjes waar ze bij Ajax en Feyenoord alleen maar van liggen te dromen. Ze ademen gewoon voetbal en lol maken staat voorop. Tja en ik heb met een Leo Clement, Menno Bergkamp, Jeroen de Boer en nu weer Hulscher natuurlijk GOUD in handen. Als je op onze club rondloopt is het net Ajax, met al die oud voetballers als jeugdtrainers. Ze moesten een borrel lusten maar als dat het enige is”…Aldus clubpresident Harry van Genderen na afloop voor de camera met een vette knipoog voor de thuisblijvers.. Dat er vandaag opa’s en oma’s liever thuis bleven viel vandaag wel te begrijpen want het kwam deze middag met bakken en bakken tegelijk naar beneden…Het leek de watersnoodramp wel.

Hertha had ook nog eens niet gunstig geloot en moest uitkomen in de altijd lastige poule 1. Eerste tegenstander was Argon E1 en ondanks de intimidatie-poging van de thuisploeg om de wedstrijd on aangekondigd effe 20 minuten te vervroegen bleef Hertha (zonder warming-up) met goed voetbal op de been en had zelfs de beste kansen. Het bleef 0-0.

Prima resultaat dus. De tweede wedstrijd werd BFC uit Bussum met goed voetbal aan de kant geschoven met maar liefst 4-0. “Hoppakee gang is alles en wachten doen we wel op de bus” aldus Mees Messi van Zijtveld. Tja en toen nog het sluitstuk van de middag en dit voetbalseizoen tegen “ De Koninklijken” uit de Hoef ofwel HSV. Altijd lastig maar effe rode reserveshirtjes aan en “dat werkte als een lap een rode stier” volgens Hulscher. Zeker omdat Argon een dusdanig doelsaldo had opgebouwd dat Hertha met maar liefst 6-0 deze laatste wedstrijd moest winnen. Het leek een onmogelijke opgave en Argon had de fanfare van Vios al besteld. Te fixen viel er weinig vanmiddag want de penningmeester van Hertha was effe niet bereikbaar want die had de avond vooraf bij het Vinkefest duidelijk “te diep in het vaatje gekeken..…” Dus dan maar een peptalk van Duncan (gewoon 6-0 winnen mannen), werden de schoenen nog wat strakker ondergebonden en de mouwen opgestroopt.

De Hertha E1-aanvalsmachine begon op volle toeren te draaien maar de kansen werden (nog) niet benut. Maar wat speelden de Vinkeveners onwijs goed en de Hoefse dijken zouden toch zeker wel ten onder gaan aan zoveel Vinkeveense aanvalsgolven ???????

Paniek in de radiokamer:
En jawel hoor. Pats, pats, pats en het was 3-0. Heel Argon hield de Adem in en “Drommels drommels drommels fluit die wedstrijd eerder af” hoorde je vanuit de Mijdrechtse radiokamer… Maar de scheidsrechter kon en wilde gewoon niet fluiten want hij was vanmiddag zelf getuige van het einde van een tijdperk en toonde zich een grote persoonlijkheid.….. Hertha was sinds de tweede oorlog nu echt beter geworden dan Argon. Het werd 4-0 en Mees maakte zelfs 5-0 en daarmee stond Hertha langszij Argon. En weer: “Drommels dromm…”bulderde nu zelfs de voorzitter vanuit de radiokamer. Maar te laat en tevergeefs…. Het was Ciaren Green die van zijn voetbalvriendjes de beslissende 6-0 mocht afdrukken. Alle doelpunten van vandaag kwamen trouwens tot stand door goed TEAMWORK mannen. En dan wordt je dus (Koen) KAMPIOEN. Wát een verhaal zeg.

De Vinkeveense Zilvervloot werd het veld opgevaren en alle mannetjes gingen aan boord en beloonden vandaag zichzelf door gewoon heel goed te voetballen met de grootste beker van het toernooi. Driewerf hulde voor : Kaj, Rowan, Jim, Ciaren, Nick, Mees, Niels en gastspelers: Yanick, Jaiden en Rens.

Tot volgend seizoen.

Naar het overzicht